5 HDP'li vekilin fezlekesi Başbakanlık'ta!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte aralarında 3 HDP'li vekilin daha bulunduğu kişiler hakkında hazırlanan fezleke Başbakanlığa gönderildi.

5 HDP'li vekilin fezlekesi Başbakanlık'ta!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte aralarında 3 HDP’li vekilin daha bulunduğu kişiler hakkında hazırlanan fezleke Başbakanlığa gönderildi.

Adalet Bakanlığı, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü hakkında “dokunulmazlıkların kaldırılması” istemiyle hazırlanan fezlekeyi, TBMM’ye gönderilmek üzere Başbakanlık’a sundu. Demirtaş hakkındaki fezlekenin Sur’a yürüyüş çağrısından dolayı düzenlendiği ileri sürüldü.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 3 milletvekili hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” ve “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamalarıyla fezleke hazırlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 26 Aralık 2015’te gerçekleştirilen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Genel Kurulu’nda “öz yönetim” ilanına ilişkin yaptıkları konuşma nedeniyle Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü hakkında başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Başsavcılık, soruşturma kapsamında, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” ve “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü hakkında fezleke hazırlanmıştı.

Hazırlanan fezlekede “şüphelilerin, üzerlerine atılı suçların yasal unsurlarının oluştuğu gerekçesiyle Anayasa’nın 83. maddesine istinaden, ‘dokunulmazlıklarının kaldırılması’ talebinde” bulunulmuştu.