4. Murat yeni ferman yayınlıyor: Sigara yasağında yeni düzenlemeler

Sağlık Bakanlığı, sigara yasağının kapsamını genişletiyor.

4. Murat yeni ferman yayınlıyor: Sigara yasağında yeni düzenlemeler

Sağlık Bakanlığı, sigara yasağının kapsamını genişletiyor. Artık açık havada da sigara içmeye yönelik kısıtlamalar uygulanacak. Plajlarda bile şezlonglar sigara içilen ve içilmeyen olarak ayrılacak.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, Sağlık Bakanlığı’nın bir yıldan beri üzerinde çalıştığı, ‘Sağlık Reform Paketi’nde sürpriz maddeler var.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun bakanlar kurulu toplantısında verdiği bilgilere göre daha çok sağlık çalışanlarının özlük hakları ve il sağlık yönetimlerinin yeniden yapılandırılması başlıklarıyla bilinen pakete, sigara yasağını genişleten hükümler de girecek.

Buna göre açık havada sigara içilmesine de sınırlamalar geliyor. Cami bahçeleri ve çocuk parklarında, yürüyüş ve spor yapılan mekânlarda sigara içilmesi yasaklanacak.

Mekânların açık bölümlerinde sigara içilen/içilmeyen masalar ve bölümler birbirinden ayrılacak. Bu yasaklara, plajlar ve üniversite kampusları da eklenecek. Plajlarda şezlonglar ‘sigara içilen’ ve ‘içilmeyen’ olarak ikiye ayrılacak.