4 eski bakana hodri meydan: Gitsinler, uçak biletini ben alacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu BEST FM 'de yayınlanan "Konuşan Türkiye Özel" programına katıldı.

4 eski bakana hodri meydan: Gitsinler, uçak biletini ben alacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu BEST FM ‘de yayınlanan “Konuşan Türkiye Özel” programına katıldı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şu şekilde:

“Yanlışlar alkışlanırsa, bu tablo böyle devam eder”

Bizim de kalbimiz, çocuğumuz var. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Şehit haberlerini alırken bizler de üzülüyoruz. Yıllardır yanlışlar yapılıyor, anlatıyoruz. Yanlışlar alkışlanmaya devam ederse Türkiye böyle tablolarla karşılaşmaya devam eder. Eğer bugün Türkiye olumsuz bir tabloyla akrşı karşıya ise; bunun sebebi siyasettir. Biz radyolardan, televizyonlardan daha iyi haberler almak istiyoruz. Sofraya oturduğumuzda böyle acı haberler almak istemiyoruz. Ülke böyle yönetilmez. Siyasetçiye tepki makul karşılanabilir ama şehit cenazesinde bu kabul edilemez. Hangi konuyu bize getirdiler de biz onlara yardımcı olmadık?

“AKP, terörle mücadele edecek gücünü kaybetti”

Şehitler için “Kelle” ifadesini kullanan biri bu sorunu çözemez. Teröristler onurlu insanlardır ve biz de en az onlar kadar olmak zorundayız” demek çok talihsiz bir açıklama. Bu ülkenin yöneticileri gaflet içindedir. Türkiye adeta savruluyor. AKP hükümeti terör örgütüyle mücadele edemez, o gücünü kaybetmiş, strateji de üretemez. Şehitlerin sorumluluğunu üstlenecek yönetici bulamıyoruz. Valilere talimat verip bu teröristlere dokunmayın diyenler kimlerdi?

“Sorunlar cığ gibi büyüyor”

Herkesle kavgalı olan bir Türkiye iyi yönetilemiyor demektir. Komşularla ilişkiyi büyütmeli, genişletmeliyiz. Turizm sektörü, tarım sektörü ve ulaşım sektörü bitmek üzere. Nitelikli eğitim de verilemiyor. Aileler de mutlu değil. 2002’de sadece ekonomide sorunlar vardı. Şimdi ise; sorunlar çığ gibi büyüyor. Türkler Avrupa Birliği’ne girecek, o halde biz girmeyelim” demeye başladılar. Bu çok acı bir durum. AKP’nin vizyonu nedir, bilen var mı? Aydınlar hapse atılıyor, gazetecilerin üzerinde baskı var. Üst üste gelen sorunlar var, ve buna rağmen dünyaya meydan okuyoruz diyorlar.

Eğer siz terör dolayısıyla, Suriye meselesi dolayısıyla köşeye sıkışmışsanız siz artık bir şey yapamazsınız. Buradan herkese sesleniyorum. Kaygılarınızı biz gideririz. Konya’dan küçük Hollanda Türkiye’den daha fazla tarım ve gıda ürünü ihraç ediyorsa burada düşünmemiz gerekiyor. Eksiğimiz geleceği iyi öngörmeyen, vizyonu yetersiz politika. Türkiye’de çiftçi mi kalmadı? Toprak mı kalmadı? Başka yerden toprak kiralıyoruz? Saman ithal eden bir ülke olduk.

“Adaletin olmadığı yerde devlet yoktur”

Elektrik faturalarına yansıtılan kayıp-kaçak bedelini Anayasa Mahkemesine götüreceğiz. Bu vatandaşa yazık günah değil mi? Adaletin olmadığı yerde devlet yoktur.

“Yolsuzluğa bulaşmış eski siyasetçiler Amerika’ya gitsin, ücretini ben ödeyeceğim”

Reza Zarrab burada yargılandı, aklandı, yargıçlar süründü. Amerika’ya gidince gözaltına alındı ve tutuklu. Adı yolsuzluğa bulaşmış olan eski vekiller bir Amerika ziyareti yapsın bakalım? Adaletin başka bir ülkede gerçekleştiğini görüyorsunuz, bu ne kadar acı. Yolsuzluk yapanlar ellerini kollarını sallayarak dışarı çıkıyor.

“Erdoğan tarafsızlığını korumadı”

Cumhurbaşkanı tarafsızlığını korumadı. Hergün konuşuyor, muhalefete sataşıyor. Simitçi dükkanının açılışı olsa, oraya da gidecek, orada da konuşacak. Kimseyi ötekileştirmemesi lazım. Sıcak siyasete girmemesi gerekir. Ben ne istersem o olur, bu ülkede hukuk falan hikaye diyor. Bu ülkeyi kim yönetiyor? Binali bey mi, Erdoğan mı?”