Rusya’dan Alparslan Çelik'in mektubuna ilişkin açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Rus Su-24 uçağının pilotunu öldürdüğü öne sürülen Alparslan Çelik'in yazdığı mektupla ilgili açıklamalar yaptı.

Rusya’dan Alparslan Çelik'in mektubuna ilişkin açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Rus Su-24 uçağının pilotunu öldürdüğü öne sürülen Alparslan Çelik’in yazdığı mektupla ilgili açıklamalar yaptı.

Zaharova konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İnternet sitelerinde bazı mesajlar gördük, dolaylı ve resmi olmayan. Bu yüzden bu tür mesajlara cevap veremeyiz. Çelik konusuna gelirsek bizi şu ilgilendiriyor: Onun Rus pilotun ölümüyle bağlantısı olduğuna ilişkin net ve detaylı açıklamaları, olayların kronolojisi, kanıtlarla sabitlenmiş yaşanan olayla ilgisi olan diğer kişiler ve olayın detayları” ifadelerini kullandı. Zaharova, “şüphelinin en başta konuyu bu şekilde konuşmayı tercih ettiğini” belirterek, “bunun Türk yasalarına uygun olması gerektiğini” ifade etti.

Zaharova şu şekilde devam etti: “Onun resmi açıklamaları ve kolluk kuvvetlerinin kanıtları birbiriyle çelişmemeli. Çift yorumlar, provokasyon ve spekülasyonlardan kaçınılmalı.”

Çelik’in mektubunda Rus temsilcilerle diyalog kurma talebi yer alıyor.