350 bin liralık dilli kaşarlı tost çocukların eğitimine gitti

Selçuk Yöntem Beyoğlu'ndaki bir kafede dilli kaşarlı tost yerken çekilen fotoğrafı 1 ay boyunca işletme tarafından kullanılınca kafe sahiplerine tazminat davası açmıştı. Davadan 350 bin lira tazminat kazanan Yöntem, parayı çocukların eğitimi için bağışlayacağını açıkladı.

350 bin liralık dilli kaşarlı tost çocukların eğitimine gitti

Selçuk Yöntem Beyoğlu’ndaki bir kafede dilli kaşarlı tost yerken çekilen fotoğrafı 1 ay boyunca işletme tarafından kullanılınca kafe sahiplerine tazminat davası açmıştı. Davadan 350 bin lira tazminat kazanan Yöntem, parayı çocukların eğitimi için bağışlayacağını açıkladı.

Beyoğlu’ndaki bir cafe, Selçuk Yöntem’in dilli kaşarlı tost yerken çekilen fotoğrafını menüsünde kullanınca olanlar oldu. Bir ay menülerde Selçuk Yöntem’in fotoğrafını kullanan işletme, mahkemenin kararıyla neye uğradığını şaşırdı.Selçuk Yöntem, işletmeyi fotoğraflarını izinsiz kullandığı gerekçesiyle mahkemeye verdi. İstanbul 4. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi, ünlü oyuncuyu haklı buldu ve işletmenin 350 bin lira ödemesine hükmetti.

Hürriyet’in haberine göre Selçuk Yöntem aldığı parayı, eğitim gören çocuklara bağışlamaya karar verdi. Birkaç günlüğüne gittiği Londra’dan gazete yazarlarından Cengiz Semercioğlu’nu arayan Yöntem, “Biliyorsun paranın tamamı eğitim kurumlarının. Çocuklara helal olsun” diyerek parayı kullanmayacağını iletti.