Bahadır Grammeşin davasında bir kişi daha tutuklandı, duruşma 27 Nisan’a ertelendi

Kadıköy'de kız arkadaşlarına yapılan taciz sonrasında çıkan tartışmada bıçak darbeleriyle öldürülen öğretmen Bahadır Grammeşin'in ölümüyle ilgili davada bir tutuklama daha çıktı.

Bahadır Grammeşin davasında bir kişi daha tutuklandı, duruşma 27 Nisan’a ertelendi

Kadıköy’de kız arkadaşlarına yapılan taciz sonrasında çıkan tartışmada bıçak darbeleriyle öldürülen öğretmen Bahadır Grammeşin’in ölümüyle ilgili davada bir tutuklama daha çıktı.

Grammeşin’in ölümüyle ilgili davanın ikinci duruşması 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma öncesinde Birleşik Haziran Hareketi ve ÖDP üyeleri adliye önünde bir basın açıklaması yaparak davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Duruşmada sanıkların ifadelerinin alınmasına devam edildi. Olayla ilgili görüntülerde saldıran grubun içinde yer alan Erkan Çınar’ın Bahadır yerdeyken bıçağını ayarlayıp özellikle kasık arasına sapladığı görüldü. Olaydan yaralı kurtulan ve günlerce yoğun bakımda kalarak yaşam mücadelesi veren Çağrı Konca’nın bıçaklanma anı videosu da izlendi. Erkan Çınar görüntülerde açıkça görünmesine rağmen ‘ben değilim’ dedi.

Mahkeme heyeti tutuklu Erkan Çınar, Mert Nikelay, Murat Topraktepe ve Yahya Burak Ataç’ın tutukluluklarının devamına, Cemal Diri’nin de ‘Kasten öldürmeye yardım etmek’ suçundan tutuklanmasına karar verirken, bir sonraki duruşmayı 27 Nisan tarihine erteledi.

Bahadır Grammeşin 9 Mayıs 2015 gecesi Kadıköy’de bir grubun saldırısına uğramış, aldığı bıçak ve satır darbeleriyle hayatını kaybetmişti.