30 Ekim'de saatlere dikkat

Bu yıl kış saatine geçmek için saatleri 1 saat ileri alınmayacak. Ancak bu pazar (30 Ekim) gününe dikkat etmek gerekiyor.

30 Ekim'de saatlere dikkat

Türkiye’de bu yıl kış saatine geçmek için saatleri bir saat ileri alınmayacak. Ancak bu pazar (30 Ekim) gününe dikkat etmek gerekiyor.

Geçtiğimiz aylarda saatlerin artık geri alınmayacağı Resmi Gazete’de yayınlanmış ve yürürlüğe girmişti. Normalde bu pazar günü, yani 30 Ekim’de geri alınacak olan saatler artık geri alınmayacak, fakat bu farklı sorunları da beraberinde getirecek. Otomatik olarak saatlerini güncelleyen teknolojik cihazlar saatlerini geri alarak büyük karışıklığa sebep olabilir ama bunu önlemenin de yolları bulunuyor.

Akıllı telefon ve bilgisayarlar şaşabilir

İnternete erişimi olan telefon ve bilgisayarlar, her yıl iki kez saatlerin ileri ve geri alındığı gecelerde kendilerini otomatik olarak güncelliyorlardı. Türkiye’de sabit zaman dilimi uygulamasının yürürlüğe koyulmasıyla birlikte, elektronik cihazlar otomatik saat ayarlaması yaparsa, kullanıcıların saatleri düzeltmesi gerekecek. Teknolojik aletlerin saatlerinin şaşmasını düzeltmenin yolu otomatik saat güncelleme ayarını “manuel”e getirmekten geçiyor.

Geçtiğimiz yıl 1 Kasım seçimleri nedeniyle Türkiye’de kış saati uygulamasına geçiş bir hafta ertelenmişti ve akıllı telefonların saatlerini otomatik olarak ayarlamasıyla birçok sorun ortaya çıkmıştı.