Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Dünün önemli haber başlıkları

Çorlu:

Çorlu EGO Elektrikli Aletler fabrikasında 28 işçinin işten atılması ve işçilerin tekrar Türk Metal’e üye olması için baskıya başlanması nedeniyle işçiler bu sabah üretimi durdurdu..

Manifesto

Diyanet:

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in “cemevlerinin caminin alternatifi gösterilmesi kırmızı çizgimizdir” şeklindeki sözleri tartışma yaratırken, Diyanet’in internet sitesinin ‘Fetvalar’ bölümünde “Alevi olan kişi ile evlilik caiz midir?” sorusuna, “Müslüman olanla evlenilir, olmayanla evlenilmez” yanıtı veriliyor.

Manifesto

Trabzonspor:

Trabzonspor Basketbol Takımı yöneticisi Zafer Meriç’ten gazeteci Sedef Akbaş’a hakaret dolu tweet.

Manifesto

Suudi Arabistan:

Suudi Arabistan ve Yemen arasında, 15 Aralık’ta İsviçre’de başlayan müzakereler sebebiyle ilan edilen ateşkes, Husi militanların ateşkese uymadığını öne süren Suudi Arabistan yönetimi tarafından bozuldu.

Manifesto

Gümüşlükspor:

Nejat İşler’in başkanı olduğu Muğla 1. Amatör Küme A Grubu’nda mücadele eden Gümüşlükspor sezon bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Manifesto

HDP:

Demokratik Toplum Kongresi (DTK)bildirgesinin ardından “öz yönetim” ve “özerklik” çalışmalarını yürüten , Halkların Demokratik Partisi (HDP), önümüzdeki günlerde “Öz yönetimler ve demokratik Türkiye” sloganıyla mitingler gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Manifesto

Diyanet:

Diyanet adına fetva veren kurum olarak bilinen Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu, nişanlı çiftlerden; flört etme, “dost hayatı” yaşama, dedikoduya mahal verecek şekilde baş başa kalma, el ele tutuşma gibi İslam’ın onaylamadığı davranışlardan uzak durmalarını istedi.

Manifesto