3. köprüde iş kazaları bitmek bilmiyor

6 Mart’ta son tablası da yerleştirilerek 'şölenler' eşliğinde açılan 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi iş kazalarına sahne olmaya devam ediyor.

3. köprüde iş kazaları bitmek bilmiyor

6 Mart’ta son tablası da yerleştirilerek ‘şölenler’ eşliğinde açılan 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi iş kazalarına sahne olmaya devam ediyor.

Köprünün ayaklarının birleşmesi, köprü şeklinde yapılan bir kol böreği görgüsüzlüğüyle ve işçilere “sadaka” dağıtılması kararıyla Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu tarafından kutlandıktan hemen sonraki gün, proje kapsamında çalışan kamyonlardan biri daha devrildi. Yaralanan ve hastaneye kaldırılan kamyon şoförünün sağlık durumu bilinmiyor.

3.köprü

Görgü tanıkları ve jandarmadan alınan bilgiye göre Uskumruköy – Arıköy muhitleri arasında gerçekleşen kazanın sebebi hafriyat kamyonunun aşırı hız yapmasıydı. Büyük ölçekli tüm projelerin şantiyeleri vardiya usulüyle 24 saat boyunca çalışıyor. Gece karanlığında da aydınlatmalar kullanılıyor. Kamyonlara aşırı hafriyat yüklenmesi, iş güvenliği denetimlerinin hiç yapılmaması, aşırı yorgunluk ve acele etme mecburiyeti iş cinayetlerinin önünü açıyor.

Kuzey Marmara Otoyolu daha önce de iş cinayetlerine sahne oldu. 2014 Nisan’ında da, Çavuşbaşı mevkiindeki viyadük inşaatında, inşaattaki teknik ihmaller yüzünden 3 işçinin öldüğü bir işçinin ağır yaralandığı bir iş cinayeti gerçekleşmişti.

Aynız amanda yine geçtiğimiz aylarda mikser kamyonunun devrilmesi sonucunda da bir işçi hayatını kaybetmişti.