3 işçiye mezar olan inşaat mühürlüymüş

3 işçinin asansörle yere çakılarak hayatını kaybettiği inşaatın, işçi sağlığı ve güvenliği yönünden ihlaller bulunduğu gerekçesiyle 2015 yılından itibaren mühürlendiği ortaya çıktı.

3 işçiye mezar olan inşaat mühürlüymüş

İstanbul Bahçeşehir’de üç işçinin asansörle yere çakılarak hayatını kaybettiği inşaatın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı müfettişler tarafından işçi sağlığı ve güvenliği yönünden ihlaller bulunduğu gerekçesiyle 2015 yılından itibaren mühürlendiği ortaya çıktı.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, İnşaatın en son 17 Mayıs 2015’te iş müfettişlerince incelendiği ve durdurma işleminin sürdürülmesi yönünde karar verildiği, buna rağmen inşaata kaçak şekilde devam edildiği anlaşıldı. İş Teftiş Kurulu Grup Başkanlığı, denetim görevinin kaymakamlığa ait olduğunu savunuyor.

Dün yaşanan iş cinayetinde, İstanbul Bahçeşehir’de Fi Yapı’ya ait çok katlı inşaatın yük asansörünün 23. kattan düşmesi sonucu 3 işçi hayatını kaybetmişti.

Hayatını kaybeden işçilerin Yasin Bakır, Şükrü Yaşar ve Osman Yardımcı olduğu açıklanırken işçilerden birinin işe dün başlayan 17 yaşında bir çocuk olduğu ortaya çıkmıştı.

Alınan bilgiye göre, inşaat halindeki binanın dış cephesindeki yük asansörü 24. katta motorunda oluşan bir arızadan dolayı zemine düşerken asansörün fazla yük taşıdığı için düştüğü öne sürüldü.