3 ilde saldırı, 1 ilde yıldırım düşmesi sonucu 5 asker yaşamını yitirdi

Batman, Hakkari ve Diyarbakır'da meydana gelen saldırılarda 4 asker yaşamını yitirdi

3 ilde saldırı, 1 ilde yıldırım düşmesi sonucu 5 asker yaşamını yitirdi

Bugün Batman, Hakkari ve Diyarbakır’da meydana gelen saldırılarda 4 asker yaşamını yitirdi. Siirt’te ise 1 asker nöbet tuttuğu kulübeye yıldırım düşmesi sonucu can verdi.

Siirt’in Kurtalan ilçesinde, askerlerin nöbet tuttuğu kulübeye yıldırım düşmesi sonucu 1 asker yaşamını yitirdi, 1 asker de yaralandı. Kurtalan ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, nöbet tutan iki askerin bulunduğu kulübeye yıldırım düştü.

Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırılan askerlerden Jandarma Er Fuat Kınay, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Mardin Derik İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Kınay’ın Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde oturduğu ve burada toprağa verileceği öğrenilirken, diğer askerin tedavisi ise sürüyor.

Diyarbakır’da patlama

Diyarbakır’ın Hani İlçesi yakınlarında el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker yaşamını yitirdi, 2 asker de yaralandı. PKK üyeleri Lice ile Hani ilçesi arasında arazi arama-tarama operasyonunu sürdüren güvenlik güçlerinin bulunduğu Aşağı Tural Köyü yakınlarında araziye daha önce döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Şiddetli patlamada 2 asker yaşamını yitirdi, 2 asker ise yaralandı.

Yaralı askerler, helikopterle alınarak Diyarbakır’daki Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Bölgede hava destekli operasyon yoğunlaştırıldı.

Çukurca’da havan saldırısı

Hakkari Çukurca Güven Dağı bölgesinde PKK’lilerin havanlı saldırısı sonucu 1 asker yaşamını yitirdi, aynı bölgede mayına basan 1 asker de ağır yaralandı.

Batman’da çatışma

Edinilen bölgeye göre, Gercüş ilçesinde bulunan Mava Dağı’nda yapılan operasyon sırasında güvenlik güçleri ile bir grup PKK’li arasında yakın temas sağlandı. PKK üyelerinin güvenlik güçlerine ‘teslim ol’ çağrılarına ateş açarak karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada geçici köy korucusu Kadri Yıldız yaşamını yitirdi.