3 esrarengiz paraşüt: Metehan Demir 15 Temmuz sonrası yaşanan gizemli olayı anlattı

Gazeteci Metehan Demir, Malatya'da bir askeri üssün yakınlarına inen paraşütlerin 'esrarengiz' biçimde ortadan kaybolduğunu söyledi.

3 esrarengiz paraşüt: Metehan Demir 15 Temmuz sonrası yaşanan gizemli olayı anlattı

Gazeteci Metehan Demir, Malatya’da bir kaç gün önce 7. Ana Jet Üssü yakınlarına 3 profesyonel paraşütün indiğini ve ‘esrarengiz’ biçimde ortadan kaybolduğunu söyledi.

Güvenlik personelinin telsizlerinden anons edilen bilgiyi paylaşan Demir, üç siyah paraşütten birinin personel, diğerinin yük paraşütü olduğuna dikkat çekerken, o günden beri paraşütlerden haber olmadığını belirtti.

Esrarengiz paraşütlerle ne indirildiğinin ve ne planlandığının halen tespit edilemediğini sözlerine ekleyen Demir’in olaya ilişkin superhaber.tv‘de yer alan yazısı şöyle:

“Yer Malatya… Bundan bir kaç gün önce akşam saatleri… 15 Temmuz sonrası ortalık zaten karışık.

Başta TSK olmak üzere devlet içinde tam temizlik olup olmadığına dair şüpheler devam ettiğinden Malatya’da da her yer teyakkuz halinde.

Bir anda gelen bilgi

Bir anda telsizler hareketleniyor. Özel harekat ve askeri birimlerde üst seviye alarm durumuna geçiliyor.

Telsizlere şu acil kodlu bilgiler düşüyor;

‘Havada süzülen 3 büyük siyah paraşüt tespit edildi. Bunlardan 2’sinin personel, birinin kontrol edilebilen yük paraşütü olduğu tahmin edilmektedir. Yük paraşütü mühimmat, paraşütlü personel de silahlı olabilir. Askeri kritik bölge yakınlarına doğru süzülmekte oldukları bildirilmektedir. Derhal durumun aydınlatılması için gerekli birimlerin bölgeye intikali…’

Evet aynen böyle. Esrarengiz 3 siyah paraşüt tespit ediliyor. Hemen bölgeye polis ve askerler sevk ediliyor.

Ortadan kayboldular

Ama nafile. Paraşütler yakalanmadan iniyor ve ortadan kayboluyor. O günden beri de resmi raporlara giren bu esrarengiz olaya dair en ufak bir bilgi elde edilemiyor.

Ayrıca, paraşütlerin inmek için süzüldüğü nokta da eksen olarak işi daha da garip hale getiriyor.

Endişe yaratan rota

2. Ordu Komutanlığı personel lojman ve komutan konutunun hemen kuzeyinden 7. Ana Jet Üssü Erhaç’ın güneyine dek olan hat. Komutanlığa mı bir plan vardı ya da ileride bir zamanda, bir şeyler için, bir yerlere hassas malzeme mi atıldı; işte burası karışık. Her iddia ortaya atılabilir.

Uçak yok

O sırada havada kayıtlı olan uçan uçak yok deniliyor. Bu da işi daha da karışık hale getiriyor. O zaman bunu uzaylılar mı attı! Hava sahası üzerinde kayıtlı kayıtsız garip işlerin olduğu ve bu durumda radarların aldatılmasının da aralarında bulunduğu bir dolu tuhaflık akılları kurcalıyor.

Durum böyle…

İnşallah bu da sonu belli olmayan diğer alacakaranlık hikayelerinin yanına gitmez…

Son bir nokta….Dün de bazı bölgelerde ağır silahlarla saldırı olabileceği yönünde ihbarlar yapılmış… Ne diyelim; bu kadar hainin olduğu bu ülkede işimiz zor…

Güzel günlerde görüşmek üzere…”

 (Fotoğraf temsilidir)