28 Şubatçı Paşa: Duyarlılığımıza Nobel Barış Ödülü verilirdi

Özkürkçü 30 Ağustos resepsiyonunda Gül çiftinin beline kadar eğilerek selamlaması TSK içerisinde tartışmalara neden olmuştu.

28 Şubatçı Paşa: Duyarlılığımıza Nobel Barış Ödülü verilirdi

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özkürkçü, halkın bölgeden çıkamadıkları yönünde ‘gerçeği yansıtmayan haberler yayımlandığını’ ileri sürdü ve “Operasyonlarda gösterdiğimiz duyarlılıkla övünüyoruz. Bu operasyonda gösterilen duyarlılığın aynısı bir Avrupa ülkesinde uygulansaydı bunu başaranlara Nobel Barış Ödülü verilirdi.” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere Özkürkçü’nün, 2013 yılında Çankaya Köşkü’nde düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonunda Gül çiftinin beline kadar eğilerek selamlaması TSK içerisinde tartışmalara neden olmuştu.

Bununla beraber Özkürkçü, “28 Şubatçı Paşa” olarak da gündeme gelmiş, savcılığa özel olarak davet edilmişti. Verdiği ifade de,“28 Şubat konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum” dediği öne sürülen Özkürkçü’nün tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Hemen arkasından da, 4 ay sonra, YAŞ toplantısında Tuğgeneralliğe terfi etti. Sonrasında ise Genelkurmay İletişim Daire Başkanlığı’na getirildi.

Hasan Karakaya’yı ziyaret

Yaptığı çıkışlarla sürekli gündeme gelen ve 2015’in sonunda ölen gerici Akit gazetesi Genel Yayın Koordinatörü ve yazarı Hasan Karakaya için taziyede bulunanların başında yine Ertuğrul Gazi Özkürkçü gelmişti.

Özkürkçü, Hasan Karakaya’nın Türkiye’nin ‘en önde gelen’ gazetecilerden olduğunu belirterek, ‘Haksızlığa karşı en zor zamanda konuşmasını bilmiş ve dik duruşundan asla taviz vermemiştir.’ İfadelerini kullanmıştı.