"Saldırılara karşı cevapsız kalmamızın bir sınırı var"

"Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Alman ARD Kanalına verdiği röportajda Suriye’ye ve bölgeye dair önemli açıklamalarda bulundu.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, bugün Alman ARD Kanalına verdiği röportajda Suriye’ye ve bölgeye dair önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlanan anlaşmanın teröristler tarafından ilk günden beri ihlal edildiğini belirten Esad, ateşkesin Suriye’nin geleceği için bir “ümit ışığı” olduğunu ve sürdürülebilmesi için Suriye Devleti’nin üzerine düşeni yapacağını belirterek saldırılara cevap vermekten kaçındıklarını belirtti. Esad konuyla ilgili aynı zamanda Suriye Devleti’nin saldırılara karşı cevapsız kalması durumunun bir sınırı olduğunun da altını çizdi.

Rus Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre, ateşkes anlaşması, son 24 saat içinde tam 15 defa cihatçı çeteler tarafından ihlal edildi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, aynı zamanda hatırlanacağı üzere daha önce yaptığı açıklamada ülkede “af” ilan ederek teröristlerin silahlarını bırakmak koşuluyla normal yaşamlarına geri dönebileceklerini belirtmişti.

Emperyalizmin Suriye’ye dönük müdahalesi sonrası ortaya çıkan iç savaş ortamı, Suriye Politika Araştırma Merkezi’nin verilerine göre bu zamana kadar 470 bin insanın ölümüne ve 1,9 milyon insanın yaralanmasına sebep oldu.