23 Şubat 2010 - Balıkesir'de bir maden ocağındaki grizu patlamasında 13 kişi öldü, 18 kişi yaralandı.

Maden kazası Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'de meydana geldi.

23 Şubat 2010 - Balıkesir'de bir maden ocağındaki grizu patlamasında 13 kişi öldü, 18 kişi yaralandı.

Maden kazası Balıkesir’in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy’de meydana geldi. Kaza sırasında madende bulunan 46 kişiden 13 tanesi ölürken 18 kişi, altısının durumu ağır olmak üzere hastaneye kaldırıldı.

İşçiler yerin 500 metre altında ve girişin 250’nci metresindeki 4’üncü galeride çalışırken, 18.00 sıralarında grizu patlaması meydana geldi. 46 işçiden 38’i; beşi ağır yanıkları olmasına rağmen kendi imkanlarıyla madenden dışarı çıktı. Madende mahsur kalan 8 işçi için kurtarma çalışması başlatıldı.Gaz ve dumanın tahliyesinin ardından saat 22.45’de içeride kalan işçilere ulaşıldı. Ancak içeride kalan 8 işçinin de hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Olaydan iki gün sonra Şen Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin (Şentaş Madencilik) ortaklarından Erhan Ortaköylü,Nihat Kosova ve Emre Temizer ile madenin mühendisi Halil Karakılıç hakkında, çıkarıldıkları mahkemece tutuklama kararı verildi.

Durumu ağır olarak hastaneye kaldırılan bir işçinin daha ölmesiyle, iş cinayetinde ölenlerin sayısı 14’e yükseldi.

6 Mart 2010’da ise şirket ortaklarından Erhan Ortaköylü ve Emre Temizer bilirkişi raporu olumlu çıkınca mahkemece serbest bırakıldı. Daha önce de sağlık nedenleriyle diğer şirket ortağı Nihat Kosova serbest bırakılmıştı.