22 Mart 1969 - Devrimci Milliyetçi Gençlik Kurultayı İstanbul'da toplandı

Devrimci Milliyetçi Gençlik Kurultayı İstanbul'da toplandı.

22 Mart 1969 -  Devrimci Milliyetçi Gençlik Kurultayı İstanbul'da toplandı

Devrimci Milliyetçi Gençlik Kurultayı İstanbul’da toplandı. Kısa adı FKF olan Fikir Kulüpleri Federasyonu’ndan Yusuf Küpeli ile Deniz Gezmiş bir manifesto yayımladılar.

“Halkımızın İkinci Milli Kurtuluş Savaşı’nda verdiğimiz kavgadan dolayı, Amerikan emperyalizminin işbirlikçisi faşist siyasi iktidar hakkımızda tutuklama kararı aldırmıştır.” diyerek kurultaya katılamama sebeplerini açıklamışlardır. “Tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye” hedefi için mücadele programını açıkladılar.

 

Yayınlanan manifesto şu şekildedir;

1.Amerikan sömürgecileri, askerleri, askeri ve ekonomik teşkilatları, ikili antlaşmaları, bütün kurumlarımıza girmiş ajanları ve uşaklarıyla derhal yurdumuzdan kovulmalıdırlar.

2.Amerikan sömürgeciliğinin aracı olan NATO’dan derhal çıkılmalı, milli ordu ve onun temel şartı olan milli savaş sanayisi kurulmalıdır.

3.Anayasamıza aykırı olan TCK’nun 141. ve 142. maddeleri gibi düşünce özgürlüğünü engelleyen bütün hükümleri kaldırılmalıdır.

4.Yurdumuzda yaşayan etnik gruplara, anayasamızın öngördüğü biçimde kendi dillerini konuşma ve kültürlerini geliştirme olanakları sağlanmalıdır.

5.Dış politika tam bağımsızlık ilkesine dayandırılmak, emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı savaş veren bütün geri kalmış ülke halklarının yanında yer alınmalıdır.

6.Amerikan emperyalistlerinin tavsiyesiyle kurulmuş olan faşist toplum polisi teşkilatı kaldırılmalıdır.

7.Genel af çıkartılmalıdır.

8.Köklü bir toprak reformu yapılmalı, işgal edilen topraklar üzerinde köylülerin mülkiyet hakkı tanınmalıdır.

9.Özellikle yıllardır ihmal edilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerimizde ve büyük şehirlerdeki gecekondu semtlerinde dayanılmaz duruma gelen açlık ve sefaleti yok etmek için köklü tedbirler alınmalı; su, yol, ışık, okul vs. gibi halkın temel ihtiyaçları karşılanmalı, sosyal meskenler yapılmalı ve halk sağlığının korunması için köklü tedbirler alınmalıdır.

10.İşçi ücretleri gerçek anlamda arttırılmalı, işçilerin sağlığa uygun şartlarda çalışma, barınma, sağlık, sigorta, emeklilik vs. gibi sosyal ihtiyaçları en yüksek seviyede karşılanmalı, vergiler gelirlerle orantılı olarak alınmalıdır.

11.Herkese eşit okuma imkânları sağlanmalı, eğitimdeki yabancı ve gerici etkiler yok edilmeli, üniversite reformu, öğrencilerin yönetime katılması ilkesi ışığında derhal yapılmalı, özel yüksek okullar devletleştirilmeli, milli, halkçı ve ilerici bir eğitim sistemi uygulanmalıdır.