20 öğretim üyesi 'yanlışlıkla' gözaltına alındı

Akdeniz Üniversitesi'nde 20 öğretim üyesinin 'yanlışlıkla' gözaltına alındığı öğrenildi.

20 öğretim üyesi 'yanlışlıkla' gözaltına alındı

Akdeniz Üniversitesi’nde 20 öğretim üyesinin ‘FETÖ’ operasyonları kapsamında yanlışlıkla gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Antalya’da ‘demokrasi nöbeti’ne katılan Vali Münir Karaloğlu, ‘FETÖ’ operasyonu kapsamında Akdeniz Üniversitesi’nde 20 öğretim üyesinin yanlışlıkla gözaltına alındığını söyleyerek, “Onlardan her şeyden önce özür diliyoruz, haklarını helal etsinler. Bir kastımız yok” de

Vali Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ne diyorlar ‘Cadı avı var’ diyorlar. Sevgili Antalyalılar biz ‘cadı’ avı falan yapmıyoruz. Ama biz ‘cani’ avı yapıyoruz, biz hainleri avlıyoruz. Avlamaya da devam edeceğiz. Bu süreç içerisinde, zaman zaman yanlış yaptıklarımızda oluyor. Zaman zaman kurunun yanında yaşın da yandığı oluyor. Bunun farkındayız. Bakın üniversitemizde bir operasyon yaptık. Orada bazı hocalarımız, bunlarla ilgisi olmamasına rağmen, bizim yanlışımızla o listelerde yer aldılar. Biz yanlışı fark eder etmez, hocalarımızdan özür diledik ve gönderdik. Eğer toplumda karşınıza buna benzer isimler gelirse bilin ki o hatalarımızı hemen düzeltiyoruz ve düzelteceğiz.”