2 HDP’li Türkiye’yi terketti iddiası!

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen haber sitesi Rudaw'dan bu sabah dikkat çeken bir iddia geldi.

2 HDP’li Türkiye’yi terketti iddiası!

Barzani’ye yakınlığıyla bilinen haber sitesi Rudaw’dan bu sabah dikkat çeken bir iddia geldi. Rudaw’ın haberinde ‘HDP’li vekiller Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer’in dokunulmazlıkların kaldırılması ihtimaline karşı Türkiye’yi terk ettiği’ öne sürüldü.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen iddiayı yalanladı

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen ise hürriyet.com.tr’nin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, “Arkadaşların, Türkiye’yi terk etme amaçlı gitmeleri söz konusu bile değil. Grubun görevlendirmesi ile yurtdışındalar. Programlarına dair ayrıntılı bilgi sahibi değilim. Ancak, Türkiye’yi terk etme amaçlı gitmeleri söz konusu değil. Grup, zaman zaman yurtdışı programlarda arkadaşları görevlendiriyor. Arkadaşlar da bu görevlendirme nedeni ile yurtdışında bulunuyorlar. Grup adına daha ayrıntılı açıklama yapılacaktır” dedi.

Sarıyıldız ise “Kaçmadım, 10 gün sonra döneceğim” diye konuştu. Sarıyıldız twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Cizre vahşetini anlatmak için yurt dışındayım” dedi.

faysal

Rûdaw’a konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen HDP’li bir kaynak, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Van Milletvekili Tuğba Hezer’in, dokunulmazlıkların kaldırılıp, gözaltına alınma ihtimaline karşı, dönmemek üzere Avrupa’ya geçtiğini söyledi.

Sarılyıldız hakkında Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak Adalet Bakanlığı’na, oradan da Meclis’e gönderilen fezlekede, “aracıyla silah taşıdığı” iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması istenmişti.

Ankara’daki saldırıyı gerçekleştiren kişinin taziyesine giden Hezer hakkında da fezleke hazırlanmıştı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan fezlekede, Hezer’in taziye ziyarette “terör örgütünün propagandasını yapmak” ve “suçu ve suçluyu övmek” suçlarını işlediği belirtilmişti.

TBMM’de fezlekesi bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliği teklifinin ilk maddesi 350 oyla, ikinci maddesi ise 357 oyla kabul edilmişti.

Teklifin ikinci tur oylaması bugün yapılacak.