15 Temmuz'u tahmin eden Rubin'den yeni yazı: Üçüncüsü Erdoğan'ın hayatına mal olabilir

15 Temmuz darbe girişimini aylar öncesinden dile getiren Michael Rubin, yeni tahminlerini dile getirdi.

15 Temmuz'u tahmin eden Rubin'den yeni yazı: Üçüncüsü Erdoğan'ın hayatına mal olabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı darbe olabileceğini 15 Temmuz’dan dört ay önce yazan ABD’nin Ortadoğu ve Türkiye uzmanı eski Pentagon çalışanı Michael Rubin, ‘üçüncü bir darbe’nin gerçekleşeceğini ve bunun Erdoğan’ın canına mal olabileceğini öne sürdü.

The American Enterprise Institute’da yayımlanan yazısında darbe girişiminin tek başına bir olay olmadığını ve daha önceden tahmin edilebilir olduğunu belirten Rubin, “Türkiye aslında iki darbe yaşadı” diyerek, ilkinin 15 Temmuz’da yapıldığını, ikincisinin de Erdoğan tarafından yapılan ‘sivil darbe’ olduğunu belirtti.

Darbe girişiminin arkasında kim olursa olsun, Erdoğan’ın saatler öncesinden durumdan haberdar olduğunu ileri süren Rubin, “Ama üçüncü bir darbe en şiddetlisi olabilir; pekala Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatına da mal olabilir” diye yazdı.

“Darbe sadece Gülen işi değil”

Rubin darbeye FETÖ’cü askerlerin yanı sıra bazı Kemalist askerlerin de katıldığı iddiasında bulundu. Rubin aynı zamanda MİT içinden bazı kesimlerin ve AKP’li bazı elitlerin de “masum olmadıklarını” belirtti. OHAL koşulları ile ilgili de konuşan Rubin, “Normal siyasi rekabet artık baskıyı azaltmak için kullanılamıyor, ölümcül siyasal şiddet daha muhtemel hale geldi” yorumunu yaptı.

Cemaatin yerine Peker

Yazısında yeraltı dünyasının ünlü ismi Sedat Peker, Mehmet Ağar ve Susurluk suikastına da geniş yer ayıran Rubin, geçmişte pis işleri için kullandığı Gülenciler yerine şimdi Peker’i kullandığını belirtti. Rubin, Erdoğan-Peker ilişkisinin geleceği için ise “Erdoğan, Gülencileri, Kürtleri, liberalleri, feministleri ve tüm siyasi rakiplerini hedef alırken, yalnızca kendi düşmanlarını değil, Peker’i ve en yakın müttefiklerini de saf dışı bırakıyor” değerlendirmesinde bulundu.

“Peker’in Saray’a bir kukla yerleştirecek gücü var”

ABD’li uzman, “Eğer ne Erdoğan ne de Türk mafyasının karanlık figürleri ve derin devlet bu rekabeti karşılayamazsa, Erdoğan ve Türk mafyası geriye kalan yegane güç olduğunda ne olacak? Restleşme gerçekleşirse, şiddetli mi olacak?” şeklinde bir soru sorarak PEker’in saraya kendi adamlarını yerleştirebilecek gücünün ve bağlantısının bulunduğunu iddia etti. Yazısının sonunda ise Erdoğan için, “Erdoğan sultan olduğuna inanabilir ama aslında çoktan yürüyen ölüye de dönüşmüş olabilir” dedi.