YPG, Teşrin Barajı'na ulaştı

YPG'nin esas gövdesini oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri, Fırat Nehri üzerinde bulunan ve IŞİD’in üs olarak kullandığı Teşrin Barajı’na ulaştı

YPG, Teşrin Barajı'na ulaştı

Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) esas gövdesini oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Fırat Nehri üzerinde bulunan ve IŞİD’in üs olarak kullandığı Teşrin Barajı’na ulaştı.

Kobani’nin 110 kilometre güneybatısındaki barajı kurtarmak için birkaç gündür ilerleyen DSG savaşçılarının bu sabah bölgeye ulaştığı söyleniyor. Savaşçıların barajın doğudaki bölümünü kontrol ettiği, IŞİD’lileri ise diğer noktalarda kümelendiği bildirildi.

ABD uçakları havadan destek veriyor

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun savaş uçaklarının havadan destek verdiği operasyon, Çarşamba günü Fırat Nehri’nin karşı tarafındaki Sırrin kasabasından başlatılmıştı. YPG’nin de içinde yer aldığı DSG, dünden beri IŞİD’in kontrolündeki 13 köyü kurtardı.

DSG Sözcüsü Egid Tela, Haseke’nin güney cephesinden, IŞİD’in kontrolünde bulunan Şedade kasabasına ilerlediklerini kaydetti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin yaptığı açıklamada ise, dün koalisyona ait savaş uçaklarının Şedade kasabasına yoğun saldırı düzenlediği belirtildi.

Teşrin Barajı, Halep kırsalında IŞİD kontrolündeki bölgeden Rakka’ya geçiş yollarının da üzerinde yer alıyor.