Yine Taraf, yine emek düşmanlığı

TGS, haklarını isteyen 5 çalışanını "işyerinde verilen görevleri yerine getirmemek ve grev yapmak" gerekçesiyle işten atan Taraf gazetesi patronunu uyardı.

Yine Taraf, yine emek düşmanlığı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), 1 yıla yakın bir süredir ücretlerini alamayan 5 çalışanını “işyerinde verilen görevleri yerine getirmemek ve grev yapmak” gerekçesiyle işten atan Taraf gazetesi patronunu uyardı. TGS, Taraf patronunu uyararak, “üyelerimizin haklarının takipçisi olacağız” dedi.

Taraf gazetesi çalışanlarından 5’i aylardır alamadıkları maaşlarını istedikleri için işten atıldı. Bu durum Taraf gazetesinde sürekli olarak yaşanıyor. Daha önce de benzer nedenlerle haklarını arayan gazete çalışanları gerçeğe aykırı gerekçelerle işten atılmıştı.

Geçtiğimiz hafta biriken alacakları ödenmediği için eylem yapan Taraf gazetesi çalışanlarından 5’inin işine son verildi. İşten atmaya gerekçe olarak ise “işyerinde verilen görevleri yerine getirmemek ve grev yapmak” gösterildi. Konuyla ilgili Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndan (TGS) bir açıklama geldi. TGS açıklamasında, “İşten atılan üyelerimizin haklarının takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz” denildi.

TGS’den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Taraf patronu işten atılma gerekçelerini sıralarken, çalışanlara aylardır neden ücret ödemediğine ise değinmedi.

Meslektaşlarımızı aylarca para vermeden çalıştırmanın Türkiye’de bir cezası yokmuş gibi davranan Taraf patronunun hakkını arayan arkadaşlarımıza kapıyı göstermesi kabul edilemez.

Sendika olarak tüm girişimlerimize rağmen çözüm üretmeyen Taraf patronunu uyarıyoruz.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) olarak işten atılan üyelerimizin haklarının takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını gerekli incelemeleri yaparak, çalışanlarına hak ettiği ücreti dahi ödemekten kaçan Taraf patronuna gerekli cezai yaptırımları uygulamaya çağırıyoruz.