Yeni Türkiye'nin ilk eylemi Nur Yerlitaş ve Fatih Ürek'ten

Bugün bir haberde 'VIP' davette 1.500 liralık montları alabilmek için birbirini yiyenlerin görüntüleri internete düştü.

Yeni Türkiye'nin ilk eylemi Nur Yerlitaş ve Fatih Ürek'ten

https://youtu.be/mSHd65VL8gE

1 Kasım seçimleriyle rahatlayan piyasaların sonucu olarak ünlüler ve zenginler de rahatlamış görünüyor. Bugün bir haberde ‘VIP’ davette 1.500 liralık montları alabilmek için birbirini yiyenlerin görüntüleri internete düştü.

nurella fatih urekAli Babacan’ın “vereceğiz demedik önereceğiz dedik” diye çark etmeye çalıştığı asgari ücretin 1.300 liraya çıkartılması vaadi konuşulurken bir markanın ‘VIP müşterileri’ için verdiği davetteki görüntüler Türkiye’nin düzenini gözler önüne serdi.

Görüntülerde adeta yağmalanan ürünlerin bedavaya dağıtıldığını zannediyorsanız, yanılıyorsunuz. Hatta, indirim bile yok. Fiyatlar ise AKP’nin vaat ettiği asgari ücrete bile rahmet okutacak cinsten. Botlar 400 liradan 900 liraya kadar çıkıyor. İşlemeli elbiselerde fiyat 1500 lirayı buluyor. Montlar 1250 lira civarında, bluzlar ise 155 lira.

Yaşananların akıl dışılığını ise en güzel ‘mağdur’lardan birisi şu sözleri anlatıyor:

Davet 17.30’da başlıyordu, ben yarım saat önce geldim. Hata etmişim, en az bir saat önce gelinmeliymiş. Tecrübesizlik tabii… Ön saflar hep tutulmuştu. Kapıların açılmasıyla çığlıklar ve uğultular yükseldi. İtiş kakış, 30 metrekarelik bölmeye bir buçuk dakikada ulaştım. Bütün reyonlar boştu. Mankenin birini devirmişler, üzerindekini söküyorlardı. Çünkü giysi olarak tek o kalmıştı. Birdenbire gözüme yerdeki kutular çarptı. Aynı anda benimle birlikte kutulara atlamaya çalışan kalabalıkla küçük bir arbede yaşadıktan sonra, iki kutuya sıkı sıkı sarılmayı başardım. İçinde ne olduğunu hiç bilmiyordum ama aldım işte. Dışarı çıktığımda içinden iki tane bot çıktı. Biri 36, diğeri 39 numara. Ben 37 giyiyorum. Ama geri vermedim. O kadar savaştım! Giymek isteyen arkadaşlarıma veririm, ne yapayım…Zaten taliplisi çok.