Yeni Şafak o teröristi sahiplendi

Yeni Şafak gazetesi gibi AKP yandaşı medya Suriye'deki cihatçı çeteleri meşrulaştırmak için manipülasyon ve yalanlara başvurmaktan çekinmiyor.

Yeni Şafak o teröristi sahiplendi

Suriye’de Suriye hükümetine karşı savaşan en büyük üç gruptan biri olan İslam Ordusu adlı cihatçı terör örgütünün lideri Zahran Alluş’un hava operasyonuyla öldüğü basın organlarınca duyuruldu.

Suudi Arabistan’da yaşayan selefi din adamı Abdullah Alluş’un oğlu olan Zahran Alluş’un ölümü üzerine Yeni Şafak gazetesinin internet sitesi manidar bir başlık attı. Yeni Şafak gazetesi, Suudi Arabistan tarafından desteklenen bu cihatçı terör örgütü liderinin ölümünü “katledildi” başlığı ile haberleştirdi.

Bu başlık, Yeni Şafak Gazetesi’nin cihatçı teröre nasıl baktığını bir kez daha göstermiş oldu. Her şeyden önce İslam Ordusu adıyla “muhalif grup” şeklinde lanse edilen bu cihatçı örgütlenme, Alevi ve Şiilerin katledilmesi çağrısı yapan, Alevileri ve askerleri kafese kapatarak canlı kalkan olarak kullanan bir cihatçı terör örgütlenmesinden başkası değildi.

Screen Shot 2015-12-26 at 05.02.02

Alluş, Suriyeli sivilleri hava saldırılarına karşı canlı kalkan olarak kullanıyordu.

Cihatçı teröristleri muhalif diye meşrulaştırmaya çalışıyorlar

Yeni Şafak gazetesi, AKP yandaşı bir gazete. Öldürülen İslam Ordusu lideri de 1 Kasım seçimlerinden sonra AKP’ye kutlama mesajı gönderen örgütlerden birinin başındaydı.

Tıpkı Yeni Şafak gazetesi gibi AKP yandaşı medya daha önce de benzer haberlere imza atarak tam bir dezenformasyon yapmaktadır. Örneğin Timeturk adlı internet sitesi El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi’ni, Nusret Cephesi adıyla sunmaktan ve lideriyle röportaj yaparak meşrulaştırmaktan çekinmiyor.

Yine Suriye’de bir Alevi köyünü basıp 200 Aleviyi katleden Yavuz Selim Tugayı’nı basit bir Türkmen örgütlenmesi olarak gösterip onların cihatçı ve katliamcı yüzlerini saklıyorlar.

Screen Shot 2015-12-26 at 05.01.16

Şiilerin yok edilmesini savunan Alluş, Bin Ladin’i de umrede gördüğünü söylüyordu.