Yeni Akit bayrağı kaptırmamakta kararlı

Yeni Akit AKP'nin kara propaganda aracı olmak konusunda liderliği bırakmayacak gibi gözüküyor.

Yeni Akit bayrağı kaptırmamakta kararlı

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki çatışmalarda zarar gören Dört Ayaklı Minare önünde yapılan basın açıklaması sırasında çıkan çatışma sonrasında suikast sonucu öldürülmesiyle yandaş medya organlarında çıkan haberler dikkat çekiyor.

“PKK ile çatışma” gürültüsü

Tahir Elçi’nin öldürülmesi ile birlikte saldırının sorumluluğunu PKK’nin üzerine yıkılmaya çalışılması bir yana olayla ilgili açıklamalar dahi haberleştirilirken kullanılan dil dikkat çekiyor. Tüm yandaş medya kuruluşları aynı haberleri yaparken Yeni Akit’in yine kan görünce kendinden geçtiği anlaşılıyor.

Tahir Elçi ile ilgili haberlerinde CNN Türk’te yaptığı ‘PKK terör örgütü değil, silahlı bir harekettir.” açıklamasını sürekli olarak hatırlatan Yeni Akit, “PKK’lı teröristlerin silahlı ve roketli saldırısı” olarak duyurmak konusunda olağanüstü bir çaba sergiliyor.

Olayın ilk duyurulduğu andan itibaren başından vurulan bir kişinin öldüğünün de aktarılmasına rağmen, Tahir Elçi’nin “iki ateş arasında kaldığı” vurgusu yapabilmek için ağır yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede  hayatını kaybettiği ileri sürülüyor.

Radikal, Ertuğrul Kürkçü ve Metin Feyzioğlu Yeni Akit’in hedefinde

Öte yandan, Yeni Akit’in olayla ilgili bölgeden gelen bilgilerle yapılan haberleri ve açıklamaları hedef göstermek için kendisini aştığı da görülüyor.

Radikal’in internet sitesinden duyurduğu saldırganlardan birinin “sakallı” olduğuna ilişkin görgü tanıklarının anlatımlarını aktaran haberleri hedef alan Yeni Akit Doğan Medyası’nın PKK’yi aklama peşinde olduğunu yazdı.

Öte yandan, HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun açıklamalarını da “skandal” diye duyuran gazete, Kürkçü’nün “Elçi, doğrudan hedef alındı. Planlı, resmi bir suikast. Resmi suikast ifadesini kullanırken cinayeti, bir idari mekanizmanın işlediğini kast etmiyorum, Gladyoya işaret ediyorum. Gladyo müstesna bir yere sahip. İşlerin bu kuruma ihale edildiğini görüyoruz.” sözleri ile Metin Feyzioğlu’nun “çatışma değil suikast” demesinden “skandal”lar çıkartmayı başardı.

Suikaste tepki gösteren yurttaşlara “Twitter teröristleri”

Gazete son olarak da “Twitter teröristleri iş başına geçti” başlığıyla yaptığı haberde suikaste tepki gösteren yurttaşları “terör örgütü yandaşları” diye damgalayarak “Türkiye’ye aşağılık ithamlarda” bulunmakla suçladı.

Tüm yandaş medya organlarında adeta tek bir merkezden yönetilen benzer haberler çıkarken Yeni Akit AKP’nin kara propaganda aracı olmak konusunda liderliği bırakmayacak gibi gözüküyor.