Yargıçlar Sendikası ve YARSAV'ın açıklaması yandaşları çıldırttı

Yargıçlar Sendikası ile Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV) yaptıkları ortak açıklamaya yandaş medyadan tek kalemden çıkmış haberlerle tepki geldi.

Yargıçlar Sendikası ve YARSAV'ın açıklaması yandaşları çıldırttı

Yargıçlar Sendikası ile Yargıçlar ve Savcılar Birliği’nin (YARSAV) kamuoyuna yansıyan Yargıtay’da bir kadın yargıcın türbanlı olarak görev yaptığı haberlerinin ardından yaptıkları ortak açıklamaya yandaş medyadan tek kalemden çıkmış haberlerle tepki geldi.

Aynı başlık, aynı haber

Yeni Şafak, Sabah, Akşam, Star gibi gazetelerde, hep birlikte “Skandal başörtüsü çağrısı” başlığı kullanılarak açıklamaya dair noktasına, virgülüne kadar aynı haber metni kullanıldı.

Tüm gazetelerin haberi 7 Haziran seçimleri öncesinde milletvekili adayı olmak üzere yargıçlıktan ayrılan ve halen avukatlık yapmakta olan Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun fotoğrafıyla vermeleri de dikkat çekti.

Haberlerde, “YARSAV ve Yargıçlar Sendikası, kadın hakimlerin başörtülü olarak görevlerini yapmasından rahatsız oldu.”, “YARSAV, başörtüsü hazımsızlığını “Kadın yargıçların başları kapalı görev yapabileceklerini kabule imkan yoktur” ifadelerini kullanacak kadar ileriye götürdü” gibi ifadelere yer verildi.

Açıklamada siyasal İslama karşı koyma çağrısı yapılmıştı

Yargıçlar Sendikası ile YARSAV’ın “Siyasal İslama Karşı Koyma Basın Açıklaması” başlığıyla yapılan açıklamada, “Tarih, bu Ülkenin en başta siyasi partiler olmak üzere aydınlarını, avukatlarını, yargıçlarını, savcılarını, üniversitelerini, odalarını, derneklerini, sendikalarını ve bu günün bütün demokratik, sivil kitle örgütlerini sorgulayacak ve tavırlarına göre kendilerini layık oldukları yerde anacaktır.” denilmişti.

Yargıçlar Sendikası ve YARSAV, otoriter siyasal İslam yönetimine doğru gidişe dur demenin son aşamasına gelindiği vurgulanarak bu gidişe dur demenin bir yurttaşlık görevi olduğu vurgulayarak Türkiye’deki tüm kurumları, siyasal islama dayalı otoriterleşme isteğine karşı durmaya, hayır demeye davet etmişti.