Yandaşlık insanlıktan çıkarıyor: Memur-Sen’den skandal katliam açıklaması

Sarı ve yandaş sendika Memur-Sen, Ankara katliamına karşı yapılan protesto gösterilerini "ülkeye hainlik" olarak değerlendirdi.

Yandaşlık insanlıktan çıkarıyor: Memur-Sen’den skandal katliam açıklaması

Sarı ve yandaş sendika Memur-Sen Ankara katliamının ardından yapılan protesto gösterilerine karşı yazılı bir açıklama yaparak “farkını” konuşturdu. AKP’ye yakınlığı ile bilinen ve 13 yıllık AKP döneminde 18 kat büyüyerek “sarı sendikacılık” tarihine geçen Memur-Sen Genel Başkanvekili Metin Memiş yaptığı yazılı açıklamada katliamın protesto edilmesinin “vatan hainliği” olduğunu belirtti.

“OY TOPLAMAYA ÇALIŞIYORLAR, ÜLKEYE İHANET EDİYORLAR”

Memiş tarafından kullanılan skandal ifadeler yandaş sendikanın “insanlıktan çıktığına” ilişkin yorumlara neden olurken, Memiş katliama karşı tepkileri “bombalardan rant sağlamak” olarak nitelendirdi. Memur-Sen Genel Başkanvekili yazılı olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Böyle bir ortamda, kişisel rant ve hesaplar uğruna 20 gün sonraki seçimde oy toplama derdine düşerek hareket etmek, bu ülkeye, insanına ve geleceğine ihanettir. Toplumun bütün kesimlerinin ve özellikle emek örgütlerinin, terörden rant devşirme ve kendi ideolojik hedeflerine yönelik kazanım peşinde olmaması gerekir. Siyasi ideolojilerine hizmet amacıyla, çalışanlar istismar edilmemelidir.”

Bu ifadelerle katliamlara karşı protestoları hedef alan Memur-Sen, saldırının ardından ilk yaptığı açıklamada da saldırının “Büyük Türkiye’yi” hedef aldığını iddia etmişti.  Aynı gün konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın “kimse Türkiye’nin yürüyüşünü engellemeyecek” diye konuşmuştu. Yalçın aynı konuşmasında “terör istikrarımızı hedef alıyor” şeklinde AKP’li bir siyasetçi gibi konuşmuştu.

KATLİAMI YALNIZCA AÇIKLAMAYLA KINADILAR

Ankara katliamının ardından DİSK-KESK-TMMOB-TTB iki günlük grev ilan ederken, Memur-Sen, Hak-İş ve Türk-İş gibi AKP’ye yakınlığı ile bilinen yandaş ve sarı sendikalar durumu yazılı birer açıklamayla “kınamışlardı.” Memur-Sen AKP döneminde yaşadığı inanılmaz “büyüme” ile anılırken, grevsiz toplu sözleşme düzenini savunması tepki çekiyor. Memur-Sen kamuda taşeron rejimine karşı sessizliğiyle de biliniyor.