VİDEO | Metro bileti yerine geçen kitap

Okuma oranının yılda iki kitap olduğu belirlenen Brezilya’da, çözüm olarak Sao Paulo metro biletleri yerine kitap dağıtılmaya başladı. L&PM Editores’un Dünya Kitap Günü için  10.000 kitap biletle hazırladığı kampanya sonrasında Sao Paulo Metrosu’nda bu kitaplar bilet yerine geçmeye başladı. Okuma oranının çok düşük olması nedeniyle böyle bir kampanyaya girişildiği açıklanırken, bu uygulamanın başka şehirlere de yayılması... View Article

VİDEO | Metro bileti yerine geçen kitap

Okuma oranının yılda iki kitap olduğu belirlenen Brezilya’da, çözüm olarak Sao Paulo metro biletleri yerine kitap dağıtılmaya başladı.

L&PM Editores’un Dünya Kitap Günü için  10.000 kitap biletle hazırladığı kampanya sonrasında Sao Paulo Metrosu’nda bu kitaplar bilet yerine geçmeye başladı. Okuma oranının çok düşük olması nedeniyle böyle bir kampanyaya girişildiği açıklanırken, bu uygulamanın başka şehirlere de yayılması planlanıyor.

Bu özel kitapların boyutlarının küçük, sayfa sayılarının az olma nedeni ise hükûmetin okuma alışkanlığı aşılamak istediği vatandaşların kitapları rahatça yanlarına taşıyabilmelerine olanak sağlamak. Bir kere kitap okumaya başladıktan sonra yurttaşların keyif alacağı ve okumaya devam edecekleri düşünülüyor.

Dünya Kitap Günü’nde başlatılan sistem şöyle işliyor; özel olarak tasarlanan kitapların barkodlarına özel bilgiler yerleştirilerek metrodan geçiş yapılabilmesi sağlanıyor. Bu kitaplarla 10 kez geçiş yapıldıktan sonra başka birine hediye edilmesi için tekrar kredi yüklenebiliyor.  Ayrıca kitap bileti özendirmek için kitapların kapaklarına metro haritası da basılıyor.

Şu ana kadar bilet-kitap olarak basılan eserlerden bazıları ise şöyle; Muteşem Gastby, Hamlet, Savaş Sanatı ve Sherlock Holmes…