Uruguay Eski Devlet Başkanı Mujica İstanbul’da

Uruguay eski Cumhurbaşkanı Jose Mujica, aralarında Uruguay Sendikalar Birliği Başkanı Fernando Pereira’nın da bulunduğu bir heyet ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geldi.

Uruguay Eski Devlet Başkanı Mujica İstanbul’da

Uruguay eski Cumhurbaşkanı Jose Mujica,  aralarında Uruguay Sendikalar Birliği Başkanı Fernando Pereira’nın da bulunduğu bir heyet ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geldi.

 

Mujica, Türkiye’de kalacağı 10 gün boyunca Jose Mujica Cumartesi Anneleri ve işçilerle de buluşması bekleniyor.  Mujica’ya  eşlik edecek olan delegasyon, CHP Yerel Yönetimler Başkanlığı ile Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Şişli Belediyesi, İzmir Konak Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi ve DİSK’in ev sahipliğinde Tekin Yayınevi’nin konuğu olarak 9 günlük Türkiye gezisinde, Cumartesi Anneleri’ni ziyaretten, fabrikada işçilerle buluşmaya kadar çok sayıda etkinliğe katılacak.

Mujica, 6 Kasım’da başlayacak olan TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda 8 Kasım Pazar günü saat 15.00’de “İktidarda Bir Kara Koyun” paneliyle okurlarla buluşacak ve kitabını imzalayacak.

Jose Mujica yalın hayat tarzı ve 12 bin dolara denk gelen aylık maaşının yüzde 90’ını bağışlaması ile “dünyanın en yoksul devlet başkanı” olarak nitelendiriliyor.

Mujika, halihazırda aylık 12 bin dolar olan maaşının yüzde 90’ını vakıflara bağışlayarak geçimini ortalama bir Uruguaylının maaşıyla sağlıyor. Uzun yıllar cezaevinde yatan devlet başkanı, kendisine maaşı dışında verilen primleri de almıyor. Sade bir hayat yaşam sürmeyi tercih edeseçenn Mujika, görevi süresince devlet başkanlığı sarayında yaşamak yerine, eşinin arsası üzerine kurulu tek odalı bir evde kalıyor.

Halkın vergileriyle masrafları karşılanan makam araçlarının oluşturduğu konvoylarla seyahat etmeyi kabul etmeyen Mujika, devlet başkanlığı ofisine kendi kullandığı 1987 model arabasıyla gidip geliyor.