Twitter’ı kapatmakta ‘zafiyet’ yok

AKP'nin hal-i pür melali: Canlı bombalar eylem yapmadan yakalanamaz ama Twitter gerekirse kapatılır.

Twitter’ı kapatmakta ‘zafiyet’ yok

Ankara Katliamı sonrasında gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması ve canlı bombaların kimliklerinin tespit edilmesine rağmen ‘eylem yapmadan tutuklayamayız’ açıklamalarıyla eleştirileri karşılamakta zorlanan AKP’nin Twitter’ı kapatmak konusunda bir ‘zafiyet’ göstermeyeceği anlaşılıyor.

AKP Antalya Milletvekili ve Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan “Neler Oluyor” programında, Twitter’a karşı her türlü tedbir alınacağını söyledi.

“Gerekirse Twitter kapatılır”

Elvan, patlamanın olduğu günden önce Twitter’da Ankara’daki mitinge ilişkin yorum yapan kullanıcılara ait bilgilerin Twitter tarafından ilk aşamada “özel hayatın gizliliği” nedeniyle paylaşılmamasını eleştirerek, “Bir terör hadisesi oluşuyor, bu terörün arkasında kim var araştırmaya çalışıyorsunuz, bununla ilgili yargı kararınız var ve Twitter kalkıp böyle söylüyorsa, biz de burada gereğini yaparız. Bunun gereği şudur; her türlü tedbiri almak bizim görevimizdir. Eğer terörle mücadele gerekiyorsa bunu biz yapacağız. Ama Twitter’ın kalkıp da terör örgütünü koruma gibi bir eğilim içerisine girmesi kabul edilemez. Böyle bir girişim içerisine girmesi halinde gereken neyse o yapılır, gerekirse Twitter kapatılır.” dedi.

Başta Ahmet Davutoğlu olmak üzere AKP’liler Ankara’daki katliam sonrasında sürekli olarak kendilerini kurtarma çabası içerisindeler. Bunu yaparken bir yandan hiçbir temeli olmayan, akıl dışı tezleri ortaya atmaktan da çekinmiyorlar bir yandan da Elvan örneğinde olduğu gibi yel değirmenleriyle dövüşmeyi tercih ediyorlar. Oysa, Twitter mesajları değil ama yakalamamak için her türlü bahaneyi ileri sürdükleri o listedeki canlı bombalar öldürüyor.