Türkmen Dağı düştü, Türkiye'deki tekfirciler bozuldu

Suriye Arap Ordusu'nun Lazkiye kırsalında elde ettiği tarihsel zaferlere Türkiye'deki tekfirciler ne dedi?

Türkmen Dağı düştü, Türkiye'deki tekfirciler bozuldu

Suriye Arap Ordusu’nun Lazkiye kırsalında elde ettiği tarihsel zaferler Türkiye’deki tekfircileri paniğe düşürdü.

Yıllardır Suriye’de emperyalistlerle işbirliği içerisinde Suriye halkını katleden, “Aleviler mezara, Hristiyanlar Beyrut’a” sloganlarıyla Lazikiye ve civarında bir çok katliam gerçekleştiren cihatçı çetelerin 3 yıl sonra Lazkiye kırsalından süpürülüyor olmaları Türkiye’deki tekfircilerin kontrolden çıkmasına neden oldu.

Sözde gazeteci ve aktivistler sosyal paylaşım hesaplarından yazdıklarıyla Suriye ordusunun başarısını kabul ederlerken, bazıları Türkiye’nin pasif tutumunu da eleştirdi.

İşte onlardan bazı örnekler:

Screen Shot 2015-11-21 at 16.14.33

Screen Shot 2015-11-21 at 16.14.59

Fatih Tezcan ne diyeceğini bilemedi ‘Geziciler’e bağladı

Bunların yanı sıra, Suriye’ye gidip cihatçılarla birlikte gösterilere katılan ve birlikte yemin ettiği ortaya çıkan, sonrasında da Ersoy Dede gibi Akit yazarları ile birlikte yıldızı parlatılan Fatih Tezcan ise ne diyeceğini şaşırmış görünüyor.

Mısır’daki darbe sonrası yine kontrolünü yitirerek televizyonda “Kahire 82, Şam 83, Bağdat 84, Mekke 85, Medine 86” diye herkesi güldüren Tezcan, bir yandan çeteci kardeşlerine destek verilmesi için yalvarırken bir yandan da konuyu yine ‘Geziciler’e bağlamayı başardı.

Screen Shot 2015-11-21 at 16.15.13

Screen Shot 2015-11-21 at 16.17.33

Screen Shot 2015-11-21 at 16.18.01

Türkiye’deki Alevilere tehdit

 

Bununla birlikte, sosyal medyada daha ciddiye alınması gereken paylaşımlara da rastlandı. Facebook’ta Müslüman Anadolu Gençliği adlı bir grup tekfirci çetelerin Lazkiye bölgesindeki bozgun sonrasında Türkiye’deki Alevileri hedef gösterdi.

Müslüman Anadolu Gençliği, açıklama yapan tekfirci grup, Alevileri şu sözlerle hedef gösterdi:

Screen Shot 2015-11-21 at 16.21.14

Bu paylaşımı daha sonra kaldırmak zorunda kalan grubun sayfasının Facebook tarafından daha önce kapatıldığı öğrenilirken grubun İslami Büyük Doğu Akıncılar Cephesi (İBDA-C) terör örgütüyle bağlantılı olduğu söyleniyor.

alperenler-turkmenlere-destek-icin-suriye-ye-7897372_x_oAlperenler ‘küçük enişte’

İstanbul Alperen Ocakları ise yaptıkları açıklamayla 250 kişilik birlik hazırladıklarını ve Türkmen Dağı’na gideceklerini duyurdu.

İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşat Mican, “Fransa’da 120 kişi öldüğü zaman bütün dünya ayaklanıyor, herkes bir oluyor. Ama bizim yanı başımızda, kendi şehrimizde öz kardeşlerimize, soydaşlarımıza karşı açık bir şekilde zulüm ve katliam yapılıyor. Buna Müslümanlar olarak biz sessiz kalıyoruz.

Rusya, İran açık bir şekilde Esad’a destek veriyor. Gemilerini, tanklarını, uçaklarını gönderiyor. Bunu tüm dünya biliyor ama biz asil Türk milleti olarak bu duruma sessiz kalıyoruz. Eğer bir Müslümanın ayağına diken batıyorsa sen halen yerinde rahat uyuyorsan senin Müslümanlığından şüphe edilir, Türklüğünden şüphe edilir.

Biz de Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak ecdadımıza yakışır bir şekilde 250 kişilik öncü birlik hazırladık. İnşallah Türkmen Dağına gideceğiz. Türkmen kardeşlerimize malımızla, canımızla sahip çıkacağız. Bunu bütün dünya bilsin” ifadelerini kullandı.

rusya-protesto ulkuculerYine hedefi şaşırdılar

Öte yandan, dün akşam Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları’na bağlı bir grup, Rusya Başkonsolosluğu önünde Rusya’nın Suriye’nin kuzeyindeki Bayırbucak Türkmenleri’nin bulunduğu bölgeye yaptığı hava operasyonlarını protesto etmek istedi. Ancak grup, Rusya ve Hollanda bayraklarını ayırt edemeyince Hollanda konsolosluğunu yumurta yağmuruna tuttu.

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanmak isteyen gruplar, ‘Türkiye uyuma kardeşine sahip çık’ sloganları atarak yürüyüşe geçti. Bu sırada gruptan bazı kişiler Rusya’nın konsolosluk binasına yumurta atmak istedi. Ancak daha önce Uygur Türkleri için Çinli dövmeye çalışırken yine bir Uygur Türkü’nü veya Korelileri dövmek gibi fiyaskolara imza atan gruplar bu kez de Rusya ve Hollanda bayrakları arasındaki farkı bilemeyince Hollanda Başkonsolosluğu’na yumurta attı.

Hollanda Başkonsolosu Robert Schuddeboom, yumurtalarının Rusya yerine kendi konsolosluk binasına atıldığını söyledi. Schuddeboom, Twitter hesabından “Sık sık kızgın Türk eylemciler bizi yakın komşumuz Rusya konsolosluğuyla karıştırır. Bu akşam olduğu gibi. Bize yumurta atıyorlar” ifadelerini kullandı.