Türkiye, IŞİD'e karşı operasyonları durdurdu

Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye üzerindeki uçuşlarını durdurdu.

Türkiye, IŞİD'e karşı operasyonları durdurdu

Hürriyet Daily News gazetesinden Deniz Zeyrek’in haberine göre, Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye üzerindeki uçuşlarını durdurdu.

ABD’nin başını çektiği koalisyon güçlerinin Irak ve Suriye’de IŞİD hedeflerine karşı sürdürdüğü hava operasyonlarına katılan Türkiye’nin, Rus uçağının düşürülmesinden sonra Ankara ile Moskova arasındaki derinleşen kriz nedeniyle, Suriye üzerindeki uçuşlarını durdurduğu açıklandı.

Adlarının açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayandırılan haberde, IŞİD’e karşı ABD’nin başını çektiği askeri operasyonlardan Türkiye jet uçaklarının çekilmesi kararının esas olarak Türkiye sınırları yakınındaki hava operasyonlarını askıya aldığı iddia edilen Rusya ile birlikte alındığını söylediler.

Aynı kaynaklar tüm tarafların, diyalog kanallarının tekrar kurulmasına kadar, bu tür bir olayın tekrar yaşanmaması için mümkün olduğunca dikkatli olacaklarını da söylediler.

Ancak, dün İHH tarafından Suriye’deki cihatçı çetelere gönderilen yardım malzemelerini taşıyan kamyonları vuran Rusya bugün de Türkiye sınırının hemen karşısındaki Idlib yakınlarındaki Maarat Al–Numan kasabasını vurdu. Bu durum Türkiye’nin karşılıklılık iddiasını zayıflatıyor.