Suruç'ta polis kameraları kapatmış

Suruç Katliamı'ndan önce ilçedeki MOBESE kameralarının çalışmadığı, otogardaki güvenlik kameralarının ise üç gün önce kapatıldığı belirtildi.

Suruç'ta polis kameraları kapatmış

Suruç’ta 33 insanın hayatını kaybettiği, 150’den fazla kişinin ise yaralandığı canlı bomba saldırısının ardından olay günü caddeyi gören MOBESE kameralarının çalışmadığı, otogardaki güvenlik kameralarının ise üç gün önce kapatıldığı belirtildi.

Cumhuriyet’ten Fırat Kozok’un haberine göre geçen 20 Temmuz’da düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 33 kişinin aileleri, CHP ve HDP gruplarına olayla ilgili incelemelerin yer aldığı bir rapor sundu.

Polis şüpheliyi serbest bıraktı iddiası

Raporda patlamadan önce, kültür merkezi önünden geçen motosikletli bir kişinin yavaşlayarak başıyla grubu işaret ettiği, patlamanın ardından bu kişinin halk tarafından yakalanarak polise teslim edildiği belirtildi. Polsilerin şüpheliyi kültür merkezine götürdükten sonra kıyafetlerini değiştirip tıraş ettiği daha sonra da serbest bıraktığı ileri sürüldü.

Raporda ayrıca katledilenlerin Kobani’ye götürdükleri yardım paralarının Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğuna dikkat çekildi.

TOMA geri çekilmiş, kameralar kapatılmış

Kültür merkezinin bulunduğu caddede normalde sürekli bulundurulan TOMA’nın olay günü olmadığına işaret edilen raporda, kültür merkezini gören caddedeki MOBESE kamerasının o gün çalışmadığının altı çizildi.

Raporda, ayrıca “Otogarın tamamını gören kameraların polis olduklarını düşündükleri kişiler tarafından olaydan üç gün önce kapatıldığı ve kapatma gerekçesinin otogar görevlilerince de bilinmediği bilgisini almışlardır” denildi.