Suriye Ordusundan Bayırbucak’a kara harekâtı

Suriye ordusu Lazkiye vilayetinin kuzeyindeki dağlık bölgeleri ele geçirdi

Suriye Ordusundan Bayırbucak’a kara harekâtı

Suriye’nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak bölgesine, Suriye Ordusu tarafından yeni bir kara harekâtı başladığı öğrenildi. Suriye Ordusuna ait birlikler, bu sabah saatlerinde Kırıkaltı tepesine yönelik operasyon başlattı. Havadan Rus jetlerinin de destek verdiği saldırılarda, ordunun Kızıldağ’ın güneyinde yer alan Kırıkaltı tepesi ve Göğdağ köyüne doğru ilerliyor.

Stratejik öneme sahip Kızıldağ’ın güneyinde bulunan Göğdağ ve Kırıkaltı tepesi, yüksek konumda olmaları nedeniyle önem taşıyor. Dün Suriye ordusu, Türkiye sınırında El Nusra Cephesi’nin kontrolünde olan Lazkiye vilayetinin kuzeyindeki dağlık bölgeleri yeniden ele geçirdiği belirtildi.

Suriye ordusu, haftalar süren çatışmaların ardından El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi’ni Lazkiye’nin kuzeyinde geri çekilmeye zorladıklarını duyurdu. Ordudan adı belirtilmeyen bir kaynak, İran’ın FARS haber ajansına yaptığı açıklamada, ”Suriye’deki en güçlü terörist gruplardan biri olan El Nusra Türkiye sınırına geri çekildi” dedi.

Suriye ordusunun Lazkiye’deki kara operasyonlarına Rus hava güçleri de havadan destek veriyor. Rusya Savunma Bakanlığı da önceki günlerde, Rus jetlerinin Lazkiye’deki bombardımanlarını yoğunlaştırdığını açıklamıştı. Saldırılar sonucunda onlarca militanın öldürüldüğü de belirtilmişti.

Fetih Ordusu komutanları Türkiye sınırına kaçıyor

Lübnan’ın el Ahed haber ajansı, Fetih Ordusu komutanlarının yoğun hava saldırılarından dolayı Türkiye tarafına doğru kaçtıklarını bildirdi.

Suriye ve Rusya hava kuvvetlerine mensup savaş uçaklarının İdlib kırsalındaki Naciye ve Gassaniye bölgelerine çok yoğun hava saldırıları düzenlediğinin belirtildiği haberde çok sayıda yabancının da bulunduğu Fetih Ordusu militanlarının Türkiye’ye doğru kaçtıkları bildirildi.

El Kaide’nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi ile müttefiki olan Ahrar Şam adlı silahlı grubun liderlik ettiği Fetih Ordusu, geçtiğimiz nisan ayında İdlib’i ele geçirmişti.

Sahadaki askeri kaynaklar, Fetih Ordusu komutanlarının Türkiye tarafına kaçmasının daha fazla militan ve lojistik destek sağlamaya yönelik olduğunu açıkladı.