Somali'de bombalı saldırı: En az 11 ölü

Somali’nin başkenti Mogadişu’da hükümet yetkililerinin bulunduğu otele saldırı gerçekleşti.

Somali'de bombalı saldırı: En az 11 ölü

Somali’nin başkenti Mogadişu’da hükümet yetkililerinin bulunduğu otele saldırı gerçekleşti. Saldırıda ilk belirlemelere göre en az 11 kişinin öldü. Otelin hükümete bağlı özel kuvvetlerin kontorülünde olduğu bilinirken, saldırıyla ilişkili konuşan hükümet yetkilileri saldırının El-Kaide’ye yakınlığı ile bilinen El-Şebab tarafından yapıldığı belirtti. El-Şebab da bir açıklama yayınlarak saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiğini belirtti.

İki ayrı saldırı gerçekleşti

Associated Press (AP)’e konuşan Mogadişu Belediye Başkanı Mohamed Hussein şunları söyledi: “İlk saldırı bomba yüklü bir aracının patlatılmasıyla başladı. Daha sonra ise silahlı saldırganlar ateş açtı.”
İlk patlamanın ardından ikinci saldırının gerçekleştiği aktarılırken, ikinci saldırının ise yine otelin dışında park edilmiş bomba yüklü araçtan kaynaklandığı sanılan bir patlamayla meydana geldiği belirtildi.
AP’ye olay yerinden telefonla bilgi veren Hussein, “Saldırıda otelin sahibi, eski bir general ve başka yetkililerin öldürüldüğünü” söyledi.
Haberde, Hussein’in ajansa yaşananları anlattığı esnada otelden silah seslerinin de geldiği aktarıldı.Hussein, otelde rehin alınanlar olduğu bilgisini de verdi.

El Şebab ülkenin çoğunu kontrol ediyor

Bölgede El-Kaide’nin Somali kolu olarak bilinen El-Şebab ile Somali devlet güçleri arasında çatışmalar uzunca bir zamandır sürüyor. El-Şebab, 2006 yılında kurulurken ülkenin çoğunluğunu kontrol altında tutuyor.