Soma'da ilk tazminat davası sonuçlandı

Soma’daki maden katliamında yaşamını yitiren 301 işçiden Özay Eren’in anne, baba ve kardeşleri için açılan tazminat davasında karar çıktı.

Soma'da ilk tazminat davası sonuçlandı

Soma’daki maden katliamında yaşamını yitiren 301 işçiden Özay Eren’in anne, baba ve kardeşleri için açılan tazminat davasında karar çıktı. Karara göre, anne ve babaya 75’er bin, 7 kardeşin her birine 35 bin olmak üzere 395 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verildi.

Eren ailesinin avukatı Sercan Okur, Soma İş Mahkemesi’nin verdiği bu kararın önemli ve emsal oluşturduğunu belirterek, aynı kapsamda 400’e yakın maddi/manevi tazminat talepli dava bulunduğunu söyledi.

Daha önce Ankara İş Mahkemesi’nce, kazadan kurtulan iki madenciye
tazminat ödenmesinin kararlaştırıldığını ancak ilk kez ölenlerden birinin yakınlarının tazminat kazandığını belirterek, “Bu kararla Soma Kömür İşletmeleri ve TKİ sorumlu bulundu. Bu yalnızca Soma için değil Türkiye’de işletilen tüm madenler için emsal oluşturabilecek bir gelişme” diye konuştu.

Geçtiğimiz aylarda Ankara’daki iş mahkemeleri, kazadan sağ kurtulan 486 işçiden biri olan Veli Kabak’a 25 bin, Saadettin Göngör’e de 10 bin lira tazminat ödenmesine karar vermişti.