Şişecam işçileri Beykoz'da direniyor

Mersin’de Şişecam işçilerinin günlerdir süren direnişi, işçilerin açlık grevi yapmaya başlamasıyla yeni bir aşamaya geçerken, sendika yönetiminin tavrı işçilerde tepki yaratıyor. Bir süre önce Mersin’de bulunan işletmelerde çalışan işçiler daralma gerekçesiyle işten çıkartılırken, işçilerin direnişi sonrası firma belli oranda geri adım atmıştı. Bir grup işçi işe geri dönerken, geriye kalanlar ise “kaderiyle baş başa” bırakılmıştı.... View Article

Şişecam işçileri Beykoz'da direniyor

Mersin’de Şişecam işçilerinin günlerdir süren direnişi, işçilerin açlık grevi yapmaya başlamasıyla yeni bir aşamaya geçerken, sendika yönetiminin tavrı işçilerde tepki yaratıyor. Bir süre önce Mersin’de bulunan işletmelerde çalışan işçiler daralma gerekçesiyle işten çıkartılırken, işçilerin direnişi sonrası firma belli oranda geri adım atmıştı. Bir grup işçi işe geri dönerken, geriye kalanlar ise “kaderiyle baş başa” bırakılmıştı.

İşten atılan işçiler direnişlerine devam ederken, son bir haftadır ise açlık grevi yapmaya başladılar. Açlık grevine başlayan işçilerin bir kısmı Kristal İş sendikasının İstanbul’da bulunan genel merkez binasına gelerek yönetimle görüşmek istediler. Çarşamba günü İstanbul’a gelen işçiler sendika yönetimiyle görüşme yaparken, sendika yönetimi işçilerin burada kalamayacaklarını bildirdi.

İşçiler duruma tepki gösterirken, bir işçi ise baygınlık geçirdi. Yapılan görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan direnişçi işçiler, açlık grevlerine sendikanın genel merkezinde devam edeceklerini söylediler.

Mersin ve Eskişehir’de işten atılan Şişecam işçileri mücadelelerine Kristal-İş Sendikası’nın Beykoz’da bulunan Genel Merkez’in önünde devam ediyorlar. 20 Aralık’ta Mersin’de, 23 Aralık’ta Beykoz’da açlık grevine başlayan işçiler, sendika yönetimine rağmen direnmeye devam ediyor. İşçiler yaptıkları açıklamada “Beykoz’daki, İstanbul’daki tüm emek dostlarının ve vicdan sahibi bütün vatandaşların desteğini bekliyoruz.” diyerek, Beykoz halkınadan destek beklediğini belirtmiş oldu.

sisecam-iscileri-aciklama