Sınıf Tavrı: Direnen Telekom işçisinin yanındayız!

Türk Telekom adına faaliyet yürüten ART firmasında çalışan taşeron işçiler, geç ödenen maaşları, arıza ve kazalardan dolayı yapılan kesintiler, ödenmeyen primler ve yapılmayan zamlar nedeniyle iş bırakma eylemine başladı. İş bırakan işçilerden bir bölümü işten çıkarıldı. Direnişteki işçileri Sınıf Tavrı adına ziyaret eden Avukat Erkan Kılıç yaptığı açıklama yaparak: “İşten atılan arkadaşlarının işe geri alınması... View Article

Sınıf Tavrı: Direnen Telekom işçisinin yanındayız!

Türk Telekom adına faaliyet yürüten ART firmasında çalışan taşeron işçiler, geç ödenen maaşları, arıza ve kazalardan dolayı yapılan kesintiler, ödenmeyen primler ve yapılmayan zamlar nedeniyle iş bırakma eylemine başladı. İş bırakan işçilerden bir bölümü işten çıkarıldı.

Direnişteki işçileri Sınıf Tavrı adına ziyaret eden Avukat Erkan Kılıç yaptığı açıklama yaparak: “İşten atılan arkadaşlarının işe geri alınması ve ücretlerine zam yapılması için iş bırakan 300 Telekom işçisiyle birlikteyiz.” dedi. Ayrıca Erkan Kılıç, iş bırakan işçilere yasal haklarını anlatan bir sunum yaptı.

İşten çıkarılan arkadaşlarının işe iadesi ve ücretlerinin arttırılması için iş bırakan taşeron işçiler taleplerinin kabul edilmemesi halinde İstanbul Anadolu yakasındaki Türk Telekom internet bağlantılarını keseceklerini söyledi.

Söz verildiği halde maaşlarına yaklaşık 1,5 yıldan bu yana iyileştirme yapılmadığını kaydeden işçiler, maaşlarından yasal olmayan kesintilerin yapıldığını da belirtti. İşçiler Talepleri yerine getirilene kadar iş bırakma eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.