Silvan'da polis ateş açtı

Silvan'da polis, BHH heyetinin de aralarında bulunduğu kitleye ateş açtı.

Silvan'da polis ateş açtı

Silvan’da bulunan Birleşik Haziran Hareketi (BHH) heyetinin de aralarında bulunduğu kitleye polis tarafından ateş açıldı.

BHH Yürütme Kurulu Üyeleri Alper Taş ile Erkan Baş, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve İdris Baluken’in de aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişilik grup Konak mahallesine yürümek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis halkın üzerine ateş açtı.

BirGün gazetesinden Hazal Yüksel’e konuşan Alper Taş, yaşananları şöyle anlattı:

“Bin kişilik bir grup olarak Konak mahallesine yürümeye başladık. Belirli bir yere kadar da yürüdük. Kimse de önümüze çıkıp yürüyemezsiniz demedi. Ancak bir anda karşımıza çıkan özel harekat müdahale etmeye başladı. Geldiğimiz yönü de Çevik Kuvvet kapattı. Özel harekat silahla müdahalede bulundu, ateş açtı. Açılan ateş sonucunda adının Üstün Güneş olduğunu öğrendiğimiz bir kişi vuruldu. Göğsünden vurulan Üstün Güneş’in ağır yaralı olduğunu öğrendik. Güneş çöp kamyonu ile hastaneye kaldırıldı, durumu ağır. Bunun ardından Çevik Kuvvet de arkadan saldırdı. Saldırılar yalnızca sokağa çıkma yasağının olduğu mahallelerde değil. Diyarbakır merkezde de TOMA, hiç bir neden yokken insanlara su sıkıyor, gaz sıkıyor.”

BHH heyeti ve HDP’liler saldırının ardından Belediye Binası’na gitti.