Sermaye cephesi sonuçtan memnun

Seçim sonuçlarına dair ilk açıklama sermaye cephesinden geldi, İTO Başkanı seçim sonuçlarından memnun olduklarını belirtti.

Sermaye cephesi sonuçtan memnun

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sandık seçim sonucunu kapatırken ve Anadolu Ajansı (AA) YSK yerine seçim sonuçlarını ilan ederken ilk açıklama sermaye cephesinden geldi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, “Milletimiz seçim sandığında tek parti yönetimi ve istikrar iradesini güçlü bir şekilde ortaya koyarak, Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmıştır. Seçmenin sandık aracılığıyla verdiği güçlü mesajla Türkiye’nin önü açılmıştır. Şimdi, işe koyulup milletimizin ihtiyaçlarına cevap verme zamanıdır” dedi. Çağlar, 1 Kasım’ın tarihi bir seçim olduğunu söyleyerek, “Ulusal ve uluslararası kamuoyu da görmüştür ki, Türkiye’de demokrasi bütün kurum ve kurallarıyla sağlıklı bir biçimde işlemektedir. Milletimize hayırlı olsun” dedi.

İbrahim Çağlar 1 Kasım’dan önce, 7 Haziran seçimleri sonrası TÜSİAD ve ABD’nin mesajları doğrultusunda, AKP – CHP koalisyonu istediğini  “Bence, güçlü bir hükümet kurmak istiyorsak AKP – CHP koalisyonu çok daha iyi olur. Böyle bir hükümetle birçok güçlüğü aşmak daha kolay. Birinci ve ikinci partinin kuracağı bir koalisyon hükümeti, Türkiye’nin önünü daha hızlı açabilir. Biz de iş dünyası olarak buna destek veririz. AKP, 15 yıllık siyasi geçmişe sahip ve kurulduğundan beri iktidarda olan sağcı muhafazakar parti. CHP, Türkiye’nin en eski partisi ama uzun süredir iktidar olamamış. Üstelik bu ülkedeki temel siyasi mücadele ikisi arasında geçiyor. İkisi bir araya gelebiliyorsa bütün dünya buna çok olumlu bakar. Bizce bir an önce kurulmalı ve iş dünyası olarak biz destekleriz” sözleriyle ifade etmişti.