Sendika Başkanı değil sanki AKP sözcüsü

emur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye” sloganıyla 81 ilde düzenlenen 'İl Buluşmaları’nda yaptığı konuşmasında AKP iktidarını kast ederek ''13 yıldır üretilen sosyal ve sessiz devrimlerin sırrı istikrardır.

Sendika Başkanı değil sanki AKP sözcüsü

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye” sloganıyla 81 ilde düzenlenen ‘İl Buluşmaları’nda yaptığı konuşmasında AKP iktidarını kast ederek ”13 yıldır üretilen sosyal ve sessiz devrimlerin sırrı istikrardır. Bu kazanımlardan geri dönülmemesi ve yeni kazanımların sürmesi için siyasal ve ekonomik istikrarın sürmesi ve toplumsal barışın devam etmesi gerekmektedir” dedi.

“Vandalizm değil sendikacılık yapıyoruz” 

“Sendikacılığı Memur-Sen’e yakıştıramayanların amaçlarını şimdi çok iyi anlıyoruz” diyen Yalçın, “Esnafın camı, kaldırımın taşı, milletin arabasıyla sorunu olan vandalizm yaklaşımlarının bizim kitabımızda yeri olmadı, olamaz. Bizim sendikacılığımız sağımızdaki ve solumuzdakilerle kıyaslamasın. O gün bize bir gün ömür biçenlere inat birlerle başlayan yolculuğumuz bugün 850 bin sayısına ulaştı. Şimdi ise hedef 1 milyon üye sayısına ulaşmaktır. Şimdi kol kola girme, gücümüze güç katma vaktidir” diye konuştu.

Ülkemizde sarı sendikacılık anlayışının yaygınlığı göz önüne alındığında, iktidar ile iktidar yanlısı bir memur sendikasının yapacağı toplu sözleşmenin ya da hak mücadelesinin ne ölçüde kamu emekçilerinin yararına bir sözleşme olduğunu varın siz düşünün.