Sen de mi Brütüs?

Harun Erdenay Türkiye'nin EuroBasket 2017 finallerine ev sahipliği yapmasına ilişkin öyle açıklamalarda bulundu ki,sporseverler "sen de mi Brütüs" dedirtti.

Sen de mi Brütüs?

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, 2017 FIBA Avrupa Şampiyonası’nın (EuroBasket 2017) dört grubundan birine ve final turu maçlarına ev sahipliğinin, Türk sporu için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Şampiyonanın, ülkemiz ve uluslararası basketbol üzerinde uzun süreli ve olumlu bir etki bırakacağına dair hiçbir şüphem yok” dedi.
Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) Avrupa Yönetim Kurulu’nun, Almanya’nın Münih kentindeki bir otelde gerçekleştirdiği toplantıda, Türkiye’yi TBF Başkanı Harun Erdenay, TBF Üst Yöneticisi Hidayet Türkoğlu, TBF Dış İlişkiler Direktörü Emir Turam ve TBF Strateji ve Pazarlama Danışmanı Bettina Kuperman temsil etti.
Öncelikle Türkiye olmak üzere, EuroBasket 2017’ye aday diğer ülkeler Finlandiya, İsrail, Romanya ve Polonya’nın gerçekleştirdiği sunumların ardından sonuçları FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel açıkladı. Finlandiya, İsrail ve Romanya’nın grup maçlarına ev sahipliği yapacağını belirten Demirel, Türkiye’nin bir grubun yanı sıra final turunun ev sahibi olacağını duyurdu.

TBF Başkanı Erdenay ise yaptığı açıklamada,sporun katili AKP iktidarına teşekkür ederek  şöyle konuştu:
“Öncelikle FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’e ve FIBA Avrupa Yönetim Kurulu’na ve Türkiye Basketbol Federasyonu’na bizlere güvendikleri için teşekkür ederim. Aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, hükümetimiz ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne de adaylık sürecinde gösterdikleri destek için ayrıca teşekkür etmek isterim. 2017 FIBA Avrupa Şampiyonası, federasyonumuz ve sporumuz için çok önemli bir fırsattır. Şampiyonanın ülkemiz ve uluslararası basketbol üzerinde uzun süreli ve olumlu bir etki bırakacağına dair hiçbir şüphem yok.”