Seçim sonuçları cihatçı çeteleri sevindirdi

Suriye’de katliamlara imza atan ABD, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye destekli cihatçı çeteler Türkiye’deki seçim sonuçlarını kutlamalarla karşıladı. Halep, İdlib, Hama ve Lazkiye kırsalında bulunan bu grupların bazıları mesajlarında AKP’yi tebrik etti. Ahrar Şam, İslam Ordusu, Şamlılar Cephesi ve Rahman Kolorduları yayınladıkları bildiride  “İç ve dış baskılara rağmen Türkiye Suriye’ye yönelik ahlaki siyasetinden geri adım... View Article

Seçim sonuçları cihatçı çeteleri sevindirdi

Suriye’de katliamlara imza atan ABD, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye destekli cihatçı çeteler Türkiye’deki seçim sonuçlarını kutlamalarla karşıladı. Halep, İdlib, Hama ve Lazkiye kırsalında bulunan bu grupların bazıları mesajlarında AKP’yi tebrik etti. Ahrar Şam, İslam Ordusu, Şamlılar Cephesi ve Rahman Kolorduları yayınladıkları bildiride  “İç ve dış baskılara rağmen Türkiye Suriye’ye yönelik ahlaki siyasetinden geri adım atmadı” derken, Türkiye’nin son yıllardaki ekonomik ilerlemesi ile birlikte bölgedeki en olgun devlet müesseselerine sahip olan rol model olduğunu ifade ettiler. ÖSO’nun kolu olan Yermuk Ordusu da AKP’ye kutlama mesajı gönderdi. Çoğunluğu Türkmenlerden oluşan Muntasır Billah Tugayı da seçim sonuçlarını kutlayanlar arasındaydı.

Müslüman Kardeşler Hareketi (İhvan) da yayınladığı açıklamada “Türkiye halkı değişim için seçtiği demokrasiyi yola koymakta başarılı oldu. Seçim sonuçları, Mısır ve Suriye’deki darbecilere halkın iradesini bastırmaktan yana olanlara en kararlı yanıt oldu” dedi.

İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, Ahmet Davutoğlu’nu arayarak tebrik etti. Örgütün Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniye de Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak “AK Parti’nin zaferi, Türkiye’nin ve Erdoğan’ın hep yanında durduğu Filistin, Kudüs ve Gazze’de yankılandı” dedi. İslami Cihad Hareketi de “Seçim sonuçları, Türkiye’yi istikrarsızlığa sürüklemek isteyenleri hayal kırıklığına uğrattı” değerlendirmesinde bulundu.

İsrail’de bulunan İslami Hareket lideri Raid Salah ise, “Bu zafer ümmeti sevindirdi. Mescid-i Aksa başta olmak üzere bölgenin sorunlarıyla ilgilenen güçlü bir Türkiye için önemli bir etken oldu. Kudüs İstanbul’u, Ankara’yı seviyor. Filistinliler, Türkiyelileri seviyor. Bugün mazlumlar bu ülkenin istikrarına seviniyor” dedi.