Sarıgazi'de halk kurdu, AKP'li belediye yıktı

Sarıgazi halkı, kendi yaptığı parkı yıkan AKP'li belediyeyi protestoya hazırlanıyor.

Sarıgazi'de halk kurdu, AKP'li belediye yıktı

37ea7934-7ec7-46cb-9076-d2be9ee1f81eSarıgazi mahallesi halkı, mücadele ettikleri ancak Belediye duyarsız kalınca Birleşik Haziran Hareketi (BHH) ile birlikte kendi imkanlarıyla yaptıkları çocuk parkını yıkan Sancaktepe Belediyesi’ne karşı eyleme hazırlanıyor.

Geçtiğimiz Perşembe günü zabıta ve çevik kuvvet ekipleri eşliğinden gelen Sancaktepe Belediyesi Sarıgazi halkının kurduğu parkı yıkmış ve çocukların oyun parkuru ile aile ve gençlerin sohbet ettikleri masa ve banklara el koymuştu.

Halk bir yıldır park istiyordu

İstanbul’un Sancaktepe ilçesine bağlı Sarıgazi mahallesinin muhtarı Göker Göktaş, mahalle halkıyla birlikte geçtiğimiz bir yıl boyunca Sarıgazi mahallesinde bulunan kamu arazisinin aile, çoçuk ve yaşam parkı yapılması için kampanya yürüttü. Bu kapsamda, 2015 yılı başında park yapımı için Sancaktepe Belediyesi’ne başvuru yapılmıştı. Sancaktepe Belediyesi ise, muhtar Göker Göktaş’a sürekli bahaneler uydurarak bu alana park yapmaktan geri durmuştu.

Sarıgazi mahallesi halkı ve Muhtar Göktaş bunun üzerine BHH ile irtibata geçerek aile, çocuk ve yaşam parkı yapımı için çalışmalara başladı. BHH, Göktaş ve mahalle halkı geçtiğimiz Ağustos ayında, kamuya ait boş araziye aile ve çocuk parkı yaptılar.

AKP’li belediye halkın yaptığı parkı yağmaladı

Ancak AKP’li Sancaktepe Belediyesi parkın bu şekilde yapılmasını hazmedemedi ve 12 Kasım’da parkın yıkımı için zabıta ve çevik kuvvet ekipleri ile birlikte gelerek çocukların oyun parkuru ile aile ve gençlerin sohbet ettikleri masa ve bankları söküp el koydu. Belediyenin, halkın kurduğu parkı adeta yağmaladığı olay esnasında yıkımı gören halk çocuklarıyla beraber çocuklar tarafından yapılan parka sahip çıkmak için belediye ve zabıtaya karşı tepkilerini dile getirdiler. Ancak AKP’li belediye geri adım atmadı.

3b3b84d5-7e5e-4a57-bdbf-f966c96734d9Halk forum düzenledi

Yıkım olayı üzerine BHH ve Muhtar Göktaş mahalle halkıyla birlikte yıkılan parkın bulunduğu alanda bir forum düzenledi. Mahalle muhtarı, BHH üyeleri, kadınlar ve çocuklar forumda söz aldı. Mahalle halkının parkı geri alma kararlılığını vurguladığı forumun sonunda 19 Kasım günü saat 14.30’da park alanında buluşup, parkı yağmalayan Sancaktepe Belediyesi’ne yürüyüş düzenlenmesi ve AKP’li belediye tarafından el konan park malzemelerini geri alınması kararlaştırıldı.