Saray'ın talimatıyla avukatlara saldırdılar

Alanya Adliye binası önünde Ankara Katliamı’nı kınamak ve duruşma boykotu çağrısı amacıyla basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara yönelik 2 gündür polis saldırısı gerçekleştiriliyor. Gerçekleştirilen polis saldırısı sonucunda polisin sıktığı biber gazının da etkisiyle aralarında Antalya Barosu Yönetim Kurulu üyesi Polat Balkan, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, ÇHD Antalya Şube Başkanı Nusret... View Article

Saray'ın talimatıyla avukatlara saldırdılar

Alanya Adliye binası önünde Ankara Katliamı’nı kınamak ve duruşma boykotu çağrısı amacıyla basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara yönelik 2 gündür polis saldırısı gerçekleştiriliyor. Gerçekleştirilen polis saldırısı sonucunda polisin sıktığı biber gazının da etkisiyle aralarında Antalya Barosu Yönetim Kurulu üyesi Polat Balkan, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, ÇHD Antalya Şube Başkanı Nusret Gürgöz ve Alanya Şube Başkanı Canel Durak’ın da olduğu 7 kişi hastaneye kaldırıldı. 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya’da yapılacak G-20 Zirvesi öncesinde yaşanan bu sert saldırılar dikkat çekti.

“Sarayın talimatıyla anayasal haklarımıza saldırıyorlar”

Polis saldırısı sonucu hastaneye kaldırılanlar arasında bulunan ÇHD Alanya Şube Başkanı Canel Durak ile yaptığımız görüşme de, yapılan saldırıların talimatının sarayda geldiğini belirterek yaşanılanlara dair şunları ifade etti: “Ankara’da gerçekleşen katliama dair Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi biz de basın açıklaması yapmak için adliyenin önünde toplandığımızda savcılıktan izinsiz olduğumuz söylenerek önce basın açıklamasına desteğe gelenlere sonra biz avukatlara saldırdılar. Ertesi gün ÇHD Antalya Şubesi’nin katılımıyla sadece avukatlar olarak hem Katliamı hem de bir gün önce gerçekleştirilen saldırıyı kınamak için toplandık. Aynı hukuksuzluğu gerçekleştirerek, anayasal hakkımız olan işyerimizin önünde basın açıklaması yapmak istememiz sebebiyle bizlere saldırdılar. Bu defa kullandıkları portakal gazı sebebiyle bir çok arkadaşımızın vücudunda yanıklar oluştu ve hastaneye kaldırıldı. Tüm il ve ilçe emniyet müdürlüklerine ve başsavcılıklara direk sarayın gönderdiğin talimatla hiç bir basın açıklamasına izin vermeyin denildi. Yapılan tüm saldırıların yasal yollardan hesabını soracağız.” ÇHD Genel Merkezi’nin saldırılara dair yaptığı yazılı açıklama da hukuk örgütlerinin saldırılar karşısında sessiz kalmamaları gerektiği çağrısında bulunuldu.