Sakarya Üniversitesi’nde bu kez de Bülent Arınç gözaltıları

Sakarya Üniversitesi'nin düzenlediği etkinliklerde öğrencilerin gözaltına alınması uygulamasının sonu gelmiyor.

Sakarya Üniversitesi’nde bu kez de Bülent Arınç gözaltıları

Sakarya Üniversitesi’nin düzenlediği etkinliklerde öğrencilerin gözaltına alınması uygulamasının sonu gelmiyor. Bugün Bülent Arınç’ın katıldığı bir konferansı izlemek isteyen 6 öğrenci, sadece içeriye girmek istedikleri için özel güvenlik görevlileri ve polis tarafından dövülerek gözaltına alındı.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün Sakarya Üniversitesi’nde “Kamu Kurumlarında İsraf ve Önlemesi Yolları” başlıklı konferans katıldı. Arınç’ın katıldığı konferans saat 15.00’de Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda başladı.

Sakarya Üniversitesi öğrencileri de konferansı takip etmek üzere salona girmek istediler. Ancak bu sırada üniversitenin özel güvenlik görevlileri, 4 öğrenci salona girmek istemenin dışında hiçbir şey yapmamışken birdenbire küfürler ve tehditler eşliğinde saldırdı. Daha sonra salon girişine gelen polis ise, 2’si Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve 2’si Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyesi 4 üniversite öğrencisini ters kelepçe takarak gözaltına aldı.

Özel güvenlik görevlilerinin gözaltına alındıktan sonra TKH üyesi bir öğrenciyi, “Seninle işimiz bitmedi. Seni Sapanca’dan biliyoruz. Orada da seninle görüşeceğiz.” diyerek tehdit ettiği öğrenildi.

Öte yandan, polisin daha sonra 2 üniversite öğrencisini daha gözaltına aldığı bildirildi. Öğrencilerin halen gözaltında tutuluyorlar.

Sakarya Üniversitesi’nde geçtiğimiz hafta Emine Erdoğan’ın katıldığı bir konferansta da 5 öğrenci gözaltına alınmıştı.