Sabiha Gökçen Havalimanı'na havan saldırısını TAK üstlendi

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 1 işçinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin hükümetten bir açıklama gelmezken Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) saldırıyı üstlendi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na havan saldırısını TAK üstlendi

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 1 işçinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin hükümetten bir açıklama gelmezken Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TeyrêBazên Azadiya Kurdistan – TAK) saldırıyı üstlendi.

23 Aralık’ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşanan patlama sonrası 1 işçi hayatını kaybederken 4 gündür yetkililerden açıklama gelmemişti.

Saldırı havan toplarıyla yapılmış

ANF’nin haberine göre TAK, “23 Aralık 2015 tarihinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda havan toplarıyla gerçekleşen saldırıyı Teyrêbazên Azadiya Kurdistan (TAK) olarak üstleniyoruz” dedi. Manifesto, saldırının havan toplarıyla yapılmış olduğuna ilişkin bilgileri ilk paylaşan yayın organı olmuştu.

1993’te Türkiye’nin kentlerinde, turistik yerlerinde ve çeşitli stratejik hedeflerine karşı sabotaj, bombalama veya kundaklama gibi eylemler yürütmek amacıyla kurulan örgüt, saldırının gerekçeleriniyse şöyle sıraladı: “AKP diktatörlüğü, Kürtlerin yaşadığı tüm şehirleri boşaltarak, buraları yaşanılmaz alanlar haline getirip, halkı zorla göç ve tehcire zorlamaktadır. Bunun karşısında Kürt halkı görkemli direnişiyle bu faşist saldırılara en büyük cevabı vermektedir. Eylemde hava alanında ciddi hasar meydana gelirken, beş uçak da ağır darbe almıştır.”

Ölen ve yaralanan işçiler anılmadı

Örgütün açıklamasında, patlama sonucu biri hayatını kaybeden, diğeri yaralanan iki kadın için herhangi bir ifade yer almadı.

Konuya ilişkin açıklamada TAK, “Erdoğan-AKP özel medyası, eylemin sonuçlarını bilinçli olarak çarpıtmaya ve böylece kendi hava sahasının güvenli olduğunu tüm dünyaya göstermeye çalışmaktadır. Havan toplarıyla yapılan bu saldırı aynı zamanda yeni dönem eylemselliğimizin de başlangıcı olacaktır. Savaşta hiç bir ahlaki kurala uymayan Erdoğan-AKP faşist diktatörlüğü ve onun işbirlikçileri kendi şehirlerinde de o kadar rahat yaşayamayacaklardır. Bundan sonra Türkiye’ye gelecek uluslararası havayolu şirketleri ve Türk vatandaşı olmayan yabancı turistlerin can güvenliğinden TAK olarak biz sorumlu olmayacağız” ifadelerini kullandı.