Rusya'dan bir yaptırım da işçilere

Putin özel ekonomik tedbirler uygulanması kararına onay verdi.

Rusya'dan bir yaptırım da işçilere
Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, bazı Türk malı ürünlerin yasaklanması da dâhil bir dizi özel ekonomik yaptırımı içeren kararnameyi onayladı.
Kremlin’den yapılan yazılı açıklamayla duyurulan kararnameye göre bazı Türk malı ürünlere ithalat kısıtlamaları, bazı Rus şirketlerine de Türk vatandaşlarını işe almada sınırlandırma getirilirken, Rusya’dan Türkiye’ye yapılan uçuşların sona erdirilmesi ve Rus turizm şirketlerine Türkiye’de tatil paketi satışını durdurmaları çağrısı yapıldı. Açıklamada ayrıca, Rusya’da faaliyet gösteren bazı Türk şirketlerine de kısıtlamalar getirileceği bildirildi.
Açıklamada, “Rusya hükümetinin listesinde yer almayan işverenlerin 1 Ocak 2016’dan itibaren, söz konusu işverenlerle 31 Aralık 2015’ten sonrası için anlaşma ve sözleşmesi bulunmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının istihdam etmesi yasaktır” dendi.
Vladimir Putin, Türkiye yargı yetkisinde olan kurum ve kuruluşların Rusya’da bazı çalışmalarda bulunmasını yasakladı. Putin ayrıca Rus işverenlerin, 1 Ocak 2016’dan itibaren Türk vatandaşlarını işe alımına da yasak getirdi.
Açıklamada, “Rusya hükümetinin listesinde yer almayan işverenlerin 1 Ocak 2016’dan itibaren, söz konusu işverenlerle 31 Aralık 2015’ten sonrası için anlaşma ve sözleşmesi bulunmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının istihdam etmesi yasaktır” denildi.