Rusya krizine yeni yaklaşım

Mustafa Elitaş, Rusya krizine yeni yaklaşım getirdi.

Rusya krizine yeni yaklaşım

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kayseri Valiliği’ne yaptığı ziyarette, Rusya krizi ile ilgili ekonomik alanda oluşan sorunlara dair genel bir değerlendirme yaptı. Elitaş’ın yaptığı bu değerlendirme de krize yeni bir yaklaşım getirmeye çalıştığı açıklamalarının arasında yer buldu.

Elitaş, “Bizlerin bu meselenin siyasi ve askeri bir mesele olduğu, ekonomik olaylarla bütünleştirmenin, birleştirmenin doğru olamayacağı konusundaki ifadelerimize rağmen Rusya Devlet Başkanı her gün yeni açıklamalarla bu krizi derinleştirme gayreti içerisinde” dedi.

Elitaş açıklamasının devamında, iki ülkenin Dışişleri Bakanlarının toplantı yaptığını hatırlatarak, “Bizim umudumuz Dışişleri Bakanlarının yaptığı görüşmede olumlu, ılımlı bir mesaj vermekti ama maalesef Dışişleri Bakanları görüşürken Sayın Putin görüşme anında çok sert bir açıklama yaptı. Bütün kapıları kapatma yönünde bir davranış sergiliyor. Devlet adamları hissiyatla değil, duygularıyla değil, gerçeklerle ve akılcı olarak hareket etmek zorundadırlar” değerlendirmelerinde bulundu.

Elitaş, siyaset ve ekonomi politikalarını birbirinden ayıran ilk Ekonomi Bakanı olarak krize yeni bir çözüm modeli sunuyor. Elitaş’ın açıklamalarında, kendisinin de krize “duygusal” bir çözüm aradığının işaretleri de böylece yer bulmuş oldu.