Rüşvet skandalı Blatter ve Beckenbauer'i karşı karşıya getirdi

FIFA'da yaşanan rüşvet skandalının yankıları sürerken bu sefer FIFA Başkanı Sepp Blatter ve Franz Beckenbauer karşı karşıya geldi.

Rüşvet skandalı Blatter ve Beckenbauer'i karşı karşıya getirdi

FIFA’da yaşanan rüşvet skandalının yankıları sürerken bu sefer FIFA Başkanı Sepp Blatter ve Almanya’nın efsanevi futbolcusu Franz Beckenbauer karşı karşıya geldi. Blatter Beckenbauer’in  ortaya attığı, “170 milyonluk mali yardım alabilmek için 6,7 milyon Avro  FIFA etik komisyonuna ödeme yapmamız gerekiyordu” şeklindeki açıklamasını saçma bulduğunu söyledi. FIFA başkanı Alman Futbol Federasyonunun olayı aydınlatmakla sorumlu olduğunu sözlerine ekleyerek “Bu ödeme ile ilgili belgeler Alman Futbol Federasyonu DFB’de olmalı. Eğer belge yoksa FIFA’ya gelip akıllıca bu konuyu araştırsınlar.” diye konuştu.

FIFA tarafından ömür boyu men cezası alması gündemde olan Blatter Michel Platini’ye ödediği 2 milyon Frank’lık meblağ ile ilgili de CAS’da ifade vereceğini belirterek, “Beni cezalandıramayacaklarından adım gibi eminim.” dedi.

17 Aralık tarihinde FIFA Etik komisyonunun ilgili hukuk odasında ifadesi alınacak olan Blatter Alman hakim Hans Joachim Eckert’in adının mahkeme davet yazısının üstünde olduğunu belirterek, “Adı davette yer alıyor. Umarım o gün orada olur. Cesareti de vardır.” diye sözlerini noktaladı.