Rus savaş gemisi Türk teknesine uyarı ateşi açtı

Rus savaş gemisi, Türk teknesine uyarı ateşi açtı.

Rus savaş gemisi Türk teknesine uyarı ateşi açtı

Rusya’nın Interfax haber ajansının geçtiği bilgiye göre Rusya Savunma Bakanlığı Ege Denizi’ndeki savaş gemilerinden birisinin çatışmayı önlemek amacıyla bir Türk teknesine uyarı ateşi açtığını duyurdu.

Rusya’ya ait ‘Smetliviy’ savaş gemisi, Ege Denizi’nde Türkiye’ye ait balıkçı gemisi ile çarpışması son anda engelledi. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ege Denizi’ndeki savaş gemilerinden birinin çarpışmayı önlemek maksadıyla bir Türk teknesine uyarı ateşi açtığı belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “13 Aralık 2015’te Rus devriye gemisi “Smetlivy”nin mürettebatı, Ege Denizi’nin kuzeyinde yer alan Yunanistan’ın Limni adasının 22 kilometre kuzeyinde bir Türk gırgır teknesi ile çarpışmayı engellemiştir.” denildi.

Olaydan sonra, Moskova’daki Türkiye’nin askeri ataşesinin Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov tarafından çağrıldığı bildirildi.

Sabah saatlerinde Türkiye’ye ait teknenin yaklaşık bir kilometre uzaklıkta yaklaşmakta olduğunun fark edildiği ve telsiz bağlantısı kurmadığı gibi ışıklı sinyallere ve işaret fişeklerine rağmen yönünü değiştirmediği açıklandı.

Gırgır teknesinin fırkateyne tehlikeli şekilde 600 metre kadar yaklaşması üzerine Rus devriye gemisi çarpışmadan kaçınmak için uyarı ateşi açtı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Türkiye’ye ait teknenin uyarı ateşinden sonra hemen rotasını değiştirerek Rus gemisiyle irtibat kurmadan Smetlivy destroyeri ile birlikte 540 metre uzaklıktan ilerlemeye devam ettiği söylendi.